Смартфони

Google випустила невелике, але важливе оновлення Android

Share
Час читання: < 1 хв.

Google випустила масштабне оновлення безпеки для чотирьох версій операційної системи Android, яке спрямоване на усунення критичної вразливості, що могла поставити під загрозу безпеку мільйонів пристроїв. Вразливість, відома під кодовою назвою CVE-2024-32896, набрала значний показник у 7,8 бала з можливих 10 за шкалою CVSS. Проблема виникла через помилку в коді Android, а саме в його захисних механізмах, що відповідають за безпеку системи.

Ще в червні 2024 року компанія Google випустила патч для своїх смартфонів Pixel, оскільки вже тоді було відомо про активне використання цієї вразливості в реальних атаках. Зловмисники могли експлуатувати вразливість для отримання несанкціонованого доступу до пристроїв, створюючи серйозні ризики для користувачів. Проблема торкалася широкого кола пристроїв, що працюють на Android, тому необхідність випуску оновлення була вкрай актуальною.

Останнє щомісячне оновлення, яке Google випустила в серпні 2024 року, не лише виправляє критичну помилку CVE-2024-32896, але також усуває ще 33 інші вразливості. Ці вразливості різного ступеня небезпеки також могли використовуватися для атак або для компрометації даних користувачів. Патч випускається для смартфонів на базі Android 12, 12L, 13 і 14, забезпечуючи користувачам підвищений рівень безпеки.

Особливу увагу привертає той факт, що через серйозність виправлених проблем Google вирішила не розголошувати детальну технічну інформацію про ці вразливості. Такий крок має на меті запобігти використанню цих помилок зловмисниками до того, як користувачі встигнуть встановити оновлення. Це підкреслює важливість своєчасного встановлення патчів для захисту пристроїв і даних.

Завдяки глобальному поширенню патча користувачі Android-смартфонів у різних країнах світу зможуть захистити свої пристрої від потенційних загроз.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    iOS 18 офіційно доступна: Власники старих iPhone можуть радіти

    Відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18 та iPadOS 18, які принесли нові можливості для кастомізації робочого…

    16.09.2024

    Не плануєте брати iPhone 16? Дізнайтеся, що готує iPhone 17

    Серія iPhone 16 не пропонує великої кількості нових функцій, тому деякі користувачі можуть замислитися, чи…

    16.09.2024

    Гучне нововведення Apple отримало схвалення від влади

    Apple отримала сертифікат затвердження для нової функції здоров'я в Apple Watch, повідомляє MacRumors. Мова йде…

    16.09.2024

    Порт USB-C на iPhone 16 забезпечує надшвидку роботу

    Компанія Apple відмовилася від свого фірмового порту Lightning на користь USB-C з випуском серії iPhone…

    16.09.2024

    Штучний інтелект з умінням міркувати: можливості моделі О1 від OpenAI

    OpenAI випустила нові мовні моделі під назвою o1, які здатні вирішувати складні завдання крок за…

    16.09.2024

    Apple незадоволена якістю своїх Apple Watch SE: Чи вплине це на випуск

    Якщо ви мали можливість користуватися iPhone 5c, то знаєте, наскільки непрактичним був його пластиковий корпус.…

    16.09.2024