Apple замінить Qualcomm на власні 5G-модеми вже в 2025 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Apple наближається до завершення розробки власних 5G-модемів, які замінять чіпи Qualcomm. Аналітик Мін-Чі Куо раніше прогнозував, що перші iPhone з цими модемами з’являться у 2025 році, і нещодавно він розкрив нові деталі про плани компанії щодо їх подальшого впровадження.

Реклама

Швидке нарощування виробництва 5G-модемів

У новому дописі на платформі X (колишній Twitter) Куо зазначив, що постачання 5G-модемів Apple розпочнуться у 2025 році в невеликих обсягах, але вже у 2026-2027 роках вони суттєво зростуть.

«Очікується, що у 2025 році буде поставлено 35–40 мільйонів модемів, у 2026 — 90–110 мільйонів, а до 2027 року обсяги досягнуть 160–180 мільйонів», — пише аналітик. Це, за його словами, негативно позначиться на продажах Qualcomm та її ліцензійних доходах.

Перші моделі з 5G-чіпами Apple: iPhone SE 4 та iPhone 17 Air

У 2025 році 5G-модеми власного виробництва будуть встановлені у двох моделях смартфонів — iPhone SE 4, який вийде навесні, та ультратонкому iPhone 17 Air, що з’явиться восени.

iPhone SE 4 отримає OLED-дисплей із тонкими рамками, новий процесор із підтримкою Apple Intelligence, порт USB-C та інші сучасні функції, зберігаючи при цьому доступну ціну.

iPhone 17 Air, хоч і поступатиметься флагманам 17 Pro і Pro Max за характеристиками, виділятиметься ультратонким дизайном та футуристичним виглядом.

Хоча точні прогнози щодо поставок можуть змінитися, основна тенденція вказує на активне розширення використання 5G-модемів Apple у майбутніх моделях iPhone та iPad. Не виключено, що в майбутньому з’являться й перші Mac із підтримкою стільникового зв’язку.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ