Google повідомляє про нові функції, які з’являться на пристроях Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Google офіційно опублікувала вихідний код Android 15, що свідчить про швидкий випуск оновлення. Окрім цього, компанія анонсувала п’ять нових функцій для користувачів Android, зокрема покращення доступності, виявлення музики, читання веб-сторінок вголос, сповіщення про землетруси та нові можливості для Google Maps на Wear OS.

Реклама

TalkBack, інструмент для забезпечення доступності, отримав підтримку технології Gemini. Це дозволяє йому точніше описувати зображення для користувачів з вадами зору. Тепер, переглядаючи фотографії або сторінки в інтернеті, TalkBack не тільки розпізнає об’єкти, але й детально описує оточення, одяг та дії, що робить контент більш доступним та інформативним.

Нова функція Circle to Search тепер дозволяє миттєво ідентифікувати музику, яка грає навколо, просто довго натискаючи на навігаційну панель. Окрім назви пісні та виконавця, функція пропонує перегляд кліпу на YouTube. Також в Google Chrome з’явилась можливість прослуховування веб-сторінок, що дозволяє налаштовувати швидкість, мову та гучність.

Google Maps тепер доступні на Wear OS навіть в автономному режимі. Завантаживши карту на телефон, ви зможете отримати доступ до неї через смарт-годинник без підключення до Інтернету. Також з’явились нові ярлики для голосового пошуку і відображення місця розташування. Крім того, система попередження про землетруси охоплює всі штати США і шість нових країн, забезпечуючи швидкі сповіщення та рекомендації в разі поштовхів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ