Android 15 випустили на місяць пізніше, ніж очікувалося

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Зазвичай, нова версія операційної системи Android презентується одночасно з випуском чергової серії смартфонів Google Pixel. Однак цього року все склалося інакше: моделі Pixel 9 вже були анонсовані і скоро з’являться у продажу, але Android 15 вийшов пізніше, з його вихідним кодом, опублікованим у рамках Android Open Source Project лише за кілька тижнів потому.

Реклама

Таким чином, Android 15 невдовзі стане доступним для деяких моделей смартфонів Google Pixel. Протягом наступних місяців ця система почне поширюватися на пристрої таких брендів, як Samsung, Honor, iQOO, Lenovo, Motorola, Nothing, OnePlus, Oppo, realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo та Xiaomi. Серед нових можливостей системи варто відзначити інтелектуальне регулювання гучності та стиснення динамічного діапазону для додатків з аудіоконтентом у форматі AAC із метаданими гучності. Також покращено доступ до програм при розділеному екрані та відображення додатків від краю до краю екрана для версії SDK 35.

Розробники вже розпочинають серію заходів Spotlight Weeks, де будуть висвітлюватися технічні аспекти та нововведення Android 15.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоGizmochina

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ