Майбутній iPhone 17 Pro Max отримає покращене охолодження і високу швидкість

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Очікується, що серія iPhone 17 стане першою для Apple, де з’явиться новий підхід до охолодження. Відомий аналітик Мінг-Чі Куо повідомив, що iPhone 17 Pro Max вперше буде оснащено паровою камерою для покращення пасивного охолодження, що відрізняє його від інших моделей iPhone, які використовують тільки графітові листи.

Реклама

Зараз Apple використовує комбінацію апаратного та програмного охолодження, включаючи графітові листи для розподілу тепла, обмеження тактової частоти процесора під навантаженням, зменшення яскравості дисплея та навіть вимикання телефону при необхідності.

Парові камери працюють за принципом теплової труби, створюючи плоску вакуумно-герметичну камеру з невеликою кількістю рідини всередині. Коли тепло контактує з ребристою поверхнею камери, рідина випаровується і конденсується в холодніших зонах, поглинаючи тепло. Цей цикл забезпечує стабільнішу роботу системи і зменшує термічне дроселювання.

Запровадження парової камери дозволить iPhone 17 Pro Max краще справлятися з високими температурами і може бути індикатором для майбутнього процесора серії Apple A19. Відомо, що чіпсет Apple A18 Pro, який буде встановлений в iPhone 16 Pro Max, перевищить бар’єр тактової частоти 4 ГГц, тому Apple може готувати ще потужніший процесор для флагманського iPhone 2025 року.

Для серії iPhone 16 компанія Apple планує використовувати однаковий процесор у всіх моделях, чого не було вже певний час. Однак навіть у цьому випадку звичайні моделі Pro матимуть різні рівні обчислювальної потужності. Очікується, що чіп A18 для iPhone 16 матиме менший розмір кешу і зменшену кількість графічних ядер порівняно з чіпом A18 Pro в iPhone 16 Pro Max.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPhoneArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ