Бета-версія iOS 18 отримала нові функції штучного інтелекту

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Сьогодні з виходом iOS 18.1 beta 3 для розробників компанія Apple представила нову функцію під назвою Clean Up для програми «Фото». Ця функція, анонсована на WWDC, призначена для виявлення та видалення відволікаючих елементів на задньому плані ваших фотографій.

Реклама

Clean Up доступна у програмі «Фото» під час редагування знімків і представлена новим значком у вигляді гумки на нижній панелі інструментів. Вона використовує кілька моделей машинного навчання для інтелектуального визначення об’єктів, що відволікають, їх країв і подальшого видалення. Функція навіть може виявляти та прибирати тіні або відображення небажаних об’єктів.

Clean Up також здатна ідентифікувати людей на фото, що дозволяє уникнути випадкового видалення або заміни частин їх облич. Завдяки інтелектуальному аналізу фотографій користувачі можуть легко видаляти відволікаючі елементи простим тапом.

Ця нова функція працює не тільки зі знімками, зробленими на iPhone, але і з будь-якими зображеннями в бібліотеці.

Clean Up з’явилася в iOS 18.1 beta 3, яка наразі доступна тільки для розробників. Після першого запуску iOS 18.1 завантажить та підготує необхідні моделі штучного інтелекту. Функція також доступна в останніх бета-версіях iPadOS 18.1 та macOS Sequoia 15.1.

Крім того, у третій бета-версії iOS 18.1 були представлені нові можливості Apple Intelligence для повідомлень. Раніше доступна опція узагальнення повідомлень, яка функціонувала лише в програмах «Пошта» та «Повідомлення», тепер поширена на всі встановлені програми.

Після оновлення до останньої бета-версії з’явиться новий розділ налаштувань Apple Intelligence, де можна ознайомитися з новими можливостями та активувати налаштування. Ви зможете вибрати, чи хочете узагальнювати всі попередні повідомлення або вибрати конкретні програми для використання цієї функції. Налаштування можна буде змінювати в розділі «Сповіщення».

Функція узагальнення повідомлень дозволяє Apple Intelligence витягати ключові деталі з груп повідомлень програми, роблячи їх коротшими і зрозумілішими, щоб ви могли швидше розрізняти важливі та менш важливі повідомлення.

Як і для інших функцій Apple Intelligence, для роботи цієї можливості потрібен пристрій з підтримкою Apple Intelligence, зокрема моделі iPhone 15 Pro, iPad або Mac з чіпом серії M. Наразі ця функція доступна лише для розробників, але публічний реліз Apple Intelligence відбудеться пізніше цього року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ