Apple прогнозує рекордну виручку в $400 млрд у 2024 році завдяки iPhone 16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У 2024 році Apple прогнозує досягнення рекордного річного прибутку, що перевищить $400 млрд. Цей показник буде забезпечено як завдяки продажам апаратних рішень, таких як iPhone, так і завдяки зростанню доходів від сервісів.

Реклама

Для порівняння, у 1977 році, на момент реєстрації компанії, її річний дохід становив лише близько $775 000. Майже через півстоліття, у третьому кварталі 2024 року, Apple заробила $84,78 млрд.

Згідно з прогнозами Counterpoint Research, річний дохід компанії у 2024 році перевищить $400 млрд, що особливо вражає після зниження доходів у 2023 році. Зростання приписують не лише продажам iPhone, але й усім апаратним продуктам та сервісам Apple.

Тарун Патхак з Counterpoint зазначає, що сегмент послуг Apple буде зростати швидше за апаратне забезпечення. Однак апаратні продукти залишаються ключовими, оскільки вони складають три чверті глобального доходу Apple. Патхак також прогнозує зростання у кількох ключових категоріях апаратного забезпечення у 2024 році, підкріплене численними новими релізами.

Counterpoint Research прогнозує, що до 2025 року прибуток Apple від сервісів перевищить $100 млрд, що означає, що сервіси будуть приносити більше, ніж усі апаратні продукти компанії, окрім iPhone. Окремо відзначається, що AirPods можуть стати найбільш динамічним джерелом доходів.

Дослідники також прогнозують, що Apple почне отримувати прямі прибутки від Apple Intelligence, як тільки визначить способи монетизації цієї технології. За оцінками Counterpoint, у найближчі кілька років Apple Intelligence може збільшити доходи від сервісів на 10-15%.

Очікується, що Apple Intelligence стане однією з ключових новацій, представлених на заході iPhone 16, запланованому на 9 вересня 2024 року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ