Як налаштувати Android-смартфон для більш тривалої роботи

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Іноді автономність пристрою може викликати розчарування, але не завжди проблема полягає в ємності акумулятора. Часто для збільшення часу роботи гаджета достатньо змінити кілька налаштувань.

Реклама

Always On Display

Ця функція споживає близько 2% заряду батареї щогодини. Багато користувачів вимикають її, щоб подовжити час автономної роботи Android-смартфона.

Battery Care або Adaptive Battery

Цей режим дозволяє пристрою автоматично знижувати продуктивність і обмежувати фонові процеси, що допомагає зберегти заряд батареї. Активуючи цю функцію, ви рідше будете підзаряджати телефон.

Темний режим

Увімкнення темного режиму на пристроях з OLED-дисплеєм зменшить споживання енергії та може позитивно вплинути на тривалість роботи акумулятора.

Налаштування яскравості

Правильне налаштування яскравості екрану є важливим для економії енергії. Можна активувати автоматичну корекцію яскравості, щоб зменшити витрати заряду.

Облікові записи, що не використовуються

Програми, які синхронізуються з обліковими записами, споживають більше енергії. Видаліть або розлогініться з тих додатків, якими не користуєтеся.

Вібрація та звуки кнопок

Вимкнення вібрації та звуків кнопок може допомогти знизити витрати енергії. Налаштуйте вібрацію тільки на важливі випадки.

Голосовий помічник

Голосовий помічник, очікуючи команду, споживає багато енергії. Краще його відключити і активувати лише при необхідності.

Роздільна здатність та частота оновлення

Висока роздільна здатність і максимальна частота оновлення екрану не завжди потрібні. Зменшивши ці параметри, можна зменшити витрату енергії.

Модулі бездротового зв’язку, що не використовуються

Вимкнення Wi-Fi, Bluetooth, NFC та геолокації, коли вони не потрібні, допоможе зекономити енергію. Також корисно перевести пристрій у режим «Не турбувати» на ніч.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ