Xiaomi розглядає концепт телефону без кнопок, але ідея викликає сумніви

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Перший телефон на базі Android мав повну клавіатуру QWERTY. Айфони використовували фізичну кнопку «Додому» цілих десять років, перш ніж відмовилися від неї. Це свідчить про те, що дизайн смартфонів поступово рухається в бік більш витончених і простих інтерфейсів. Проте, Xiaomi, схоже, готова зробити ще один крок і повністю позбутися кнопок… і мене це не радує.

Реклама

За інформацією від відомого інсайдера Chun Bhai та Smartprix, китайська компанія планує випустити телефон під назвою «Zhuque» наступного року, який не матиме жодних фізичних кнопок. Всі функції будуть зосереджені на екрані, включаючи приховану фронтальну камеру під дисплеєм, подібно до того, що ми бачили на складаних телефонах Samsung.

Деталі поки що обмежені, окрім того, що в пристрої буде використано новий процесор Snapdragon 8+. Це підтверджує, що ми маємо справу з флагманським телефоном, обладнаним передовими технологіями та високоякісними матеріалами, і, можливо, ще кількома особливими фішками для акценту на екрані. Однак, поки що не зрозуміло, як саме працюватиме цей пристрій без кнопок. (Зображення в заголовку статті взято з попередньої концепції Xiaomi.)

Очевидно, що Xiaomi активно працює над удосконаленням інтерфейсу, але деталі поки що залишаються невідомими. Android Authority припускає, що замість фізичних кнопок живлення та гучності компанія може використати сенсорні панелі на боках пристрою, доповнені тактильним відгуком. Подібні «фантомні» кнопки ми вже бачили на деяких розумних годинниках Fitbit і ігрових телефонах, але вони не повністю замінюють традиційні кнопки.

Meizu вже експериментувала з концептом Zero, який не мав вирізів для динаміків і підтримував лише бездротову зарядку. Хоча проект не знайшов підтримки серед споживачів, є чутки, що Apple також розглядає подібні ідеї для своїх майбутніх iPhone. Але це поки що залишається на рівні припущень, заснованих на прагненні Apple до мінімалізму.

Що стосується мене, я скептично ставлюся до цієї ідеї. Хоча підтримую спрощення дизайну, вважаю, що кнопки іноді є необхідними. Однією з причин, чому я залишаюся на Android, є можливість налаштування функцій кнопок, як, наприклад, у додатку Button Mapper, що дозволяє мені призначати додаткові функції на кнопки гучності.

І я не один такий. Fitbit також відмовилася від сенсорних кнопок у нових моделях годинників через випадкове спрацьовування. Подібні проблеми виникають не лише у світі мобільних технологій – навіть у автомобільній індустрії споживачі та виробники поступово відходять від повністю сенсорних панелей на користь фізичних кнопок.

Зважаючи на те, що технологія безкнопкових телефонів існує вже кілька років, багато виробників, імовірно, обдумували цю ідею і дійшли схожих висновків.

Хоча я визнаю сміливість Xiaomi у виведенні Zhuque на ринок, цей дизайн не приваблює мене як споживача.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtechadvisor.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ