Android скоро отримає значне підвищення швидкості

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Google оголосив про впровадження нової можливості для розробників Android — перемикання між розмірами сторінок пам’яті 4 КБ і 16 КБ. Для простого розуміння це означає, що з переходом програм на 16 КБ, ви зможете спостерігати загальне покращення продуктивності до 10%.

Реклама

Розмір сторінки визначає одиницю пам’яті, з якою процесор працює одночасно. Традиційно використовувався розмір сторінки 4 КБ, однак з появою нових процесорів, що підтримують 16 КБ, Google хоче допомогти розробникам перейти на нові стандарти.

Google також планує надати розробникам інструменти і емулятори для підтримки розміру сторінки 16 КБ. Це повинно позитивно вплинути на якість відео, продуктивність ігор та загальну плавність роботи додатків.

Хоча це обіцяє значні покращення, реальні результати можуть з’явитися не одразу. Розробникам потрібно буде адаптувати свої програми до нових розмірів сторінок, освоїти нові інструменти і працювати з апаратним забезпеченням, яке ще не підтримує 16 КБ сторінки.

З часом програми, які перейдуть на нові розміри сторінок, забезпечать відчутне підвищення продуктивності. І з поступовим розширенням підтримки 16 КБ сторінок, більше сучасних смартфонів отримають можливість використовувати ці переваги.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPhoneArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ