Android-смартфони будуть блокуватися при крадіжці

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Наразі доступ до нової функції обмежений лише для деяких користувачів у Бразилії. Хоча Google оголосила, що ця функція буде ексклюзивом для Android 15, вона також з’явиться на пристроях з Android 10 і новіше. Запуск в інших країнах планується пізніше цього року.

Реклама

Власники Android почали отримувати довгоочікувану функцію автоматичного блокування пристрою при спробі крадіжки. Технологія, названа “Theft Detection Lock”, була анонсована Google ще в травні 2024 року, але стала доступною для користувачів лише нещодавно, повідомляє TechRadar.

Ця опція використовує штучний інтелект для роботи. Алгоритми аналізують незвичайні та різкі рухи, наприклад, коли телефон раптово виривають із рук, і негайно активують блокування екрана із запитом пароля.

“Theft Detection Lock” є лише однією з багатьох нових функцій безпеки, представлених Google. У майбутніх оновленнях з’являться можливості, що ускладнять скидання налаштувань у разі крадіжки, а також автоматично заблокують смартфон після кількох невдалих спроб входу або тривалого перебування поза мережею. Деякі з цих нововведень будуть доступні лише в Android 15.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ