Нова помилка в iOS призводить до збою смартфона при введенні чотирьох символів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Іноді в iOS з’являються досить дивні помилки, які можуть фактично «вбити» ваш iPhone всього лише кількома символами. Нещодавно дослідник безпеки в соцмережі Mastodon виявив ще один подібний баг.

Реклама

Виявляється, якщо в пошуковій системі Spotlight або в “Бібліотеці додатків” ввести символи “::”, це може призвести до збою на пристрої, що працює на базі iOS. За інформацією TechCrunch, достатньо набрати “:” і будь-який четвертий символ, щоб спричинити цю помилку. Важливо відзначити, що це не є проблемою безпеки, і наразі немає доказів, що ця помилка може бути викликана кимось, крім власника самого пристрою.

Журналісти 9to5Mac провели тестування на кількох iPhone з різними версіями iOS і з’ясували, що в iOS 17 ця помилка призводить до повного перезавантаження Springboard — інтерфейсу домашнього екрану. В нових версіях iOS 18 і iOS 18.1 введення тих же символів викликає лише короткочасну «заморозку» пошукової системи, але не призводить до повного збою системи.

Це не перший випадок, коли подібні текстові помилки впливають на роботу пристроїв Apple. Наприклад, у 2015 році існувала помилка, що викликала краш програми «Повідомлення» і перезавантаження iPhone при отриманні певного текстового повідомлення. Тоді ця проблема була серйознішою, оскільки хтось міг відправити таке повідомлення і неодноразово спричиняти перезавантаження системи.

На даний момент Apple ще не прокоментувала новий баг, але зазвичай компанія оперативно вирішує подібні проблеми через оновлення iOS. Також малоймовірно, що хтось буде навмисно використовувати символи “::” для виклику цього збою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ