Покупці відмовляються від оновлення до iPhone 16 через високу вартість

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Apple готується до презентації лінійки смартфонів iPhone 16, яка відбудеться у вересні. Проте аналітики відзначають, що покупці не поспішають вкладати кошти в нову модель. Це стало відомо з дослідження, проведеного американською платформою SellCell.

Реклама

У дослідженні взяли участь майже 800 осіб, яких опитали щодо причин, чому вони не планують оновлювати свій смартфон до iPhone 16. Їм запропонували вибрати одну з семи можливих причин. Найчастішою причиною відмови стала висока вартість новинки—такий варіант обрали 34,2% респондентів, зазначивши, що вони не можуть дозволити собі придбати новий iPhone або вважають його занадто дорогим.

Другою за популярністю причиною, яку обрали 34,1% опитаних, було рішення залишити свій поточний iPhone. Інші учасники дослідження відзначили такі фактори, як непогашений кредит за попередній смартфон (12,8%), незначні зміни порівняно з попередніми моделями (5,5%), а 5,1% планують купити iPhone, але не найновішу модель. Майже стільки ж респондентів висловили надію на вихід нової моделі SE, яка, за чутками, буде базуватися на iPhone 14, але отримає новий чіп та підтримку функцій штучного інтелекту. Невелика частка опитаних, 3,3%, планує дочекатися iPhone 17, і лише 0,1% збираються перейти на Android.

Незважаючи на це, більшість шанувальників Apple готові придбати новий iPhone: 61,9% респондентів з 2012 року планують оновитися. Це переважно обумовлено можливим зниженням ціни з 899 до 799 доларів, покращеним охолодженням, новими функціями штучного інтелекту та вдосконаленим процесором. Серед тих, хто планує придбати новинку, 54,9% відзначають важливість збільшеного розміру дисплея, хоча кожен третій вважає, що iPhone вже зараз занадто великі для зручного користування.

Як завжди, Apple представить нові смартфони у вересні. Вже відомі деякі деталі про новинки, зокрема, в мережі з’явилися зображення нових кольорів звичайного iPhone 16, а також версій Pro і Pro Max.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ