Ціна iPhone Pro зросте вперше за 7 років

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Ще з 2017 року Apple неухильно дотримувалася “стандарту” ціни для Pro-версій iPhone, встановлюючи її на рівні 999 доларів. Однак, як повідомляють інсайдери, цього року компанія з Купертіно може змінити цю традицію, і новий флагман стане ще дорожчим.

Реклама

Згідно з даними Apple Hub, стартова модель iPhone 16 Pro буде коштувати 1099 доларів, що на 100 доларів більше за звичну ціну. Зростання ціни пов’язане з поліпшенням камери та збільшенням обсягу накопичувача. Якщо iPhone 15 Pro постачається з 128 ГБ пам’яті, то iPhone 16 Pro базово матиме 256 ГБ.

Очікується, що iPhone 16 Pro отримає вдосконалену тильну камеру з основним 48-мегапіксельним сенсором, 48-мегапіксельний ширококутний об’єктив та телефото-об’єктив з 5-кратним оптичним зумом без втрати якості. На відміну від торішнього iPhone 15 Pro, у якого надширококутний об’єктив має роздільну здатність 12 мегапікселів, новинка отримає значний апгрейд.

Крім того, iPhone 16 Pro стане більшим: замість 6,1-дюймового дисплея, Apple оснастить його 6,3-дюймовою OLED-панеллю. Процесор A18 Pro забезпечить підвищену продуктивність і підтримку функцій на основі штучного інтелекту, але ємність батареї залишиться скромною – всього 3355 мАг.

Нагадаємо, що минулого року Apple також підвищила ціну на iPhone 15 Pro Max на 100 доларів, залишивши ціну на iPhone 15 Pro без змін.

Якщо плани Apple не зміняться, презентація iPhone 16 відбудеться в середині вересня. Відомий інсайдер і журналіст видання Bloomberg Марк Гурман вже підтвердив основні чутки про новинки лінійки 2024 року.

Крім того, до кінця 2024 року Apple планує представити ювілейні Apple Watch X, AirPods 4, а також оновлені MacBook Pro, iMac і Mac mini з новими чіпами M4. Найцікавішою новинкою стане Mac mini, який отримає свій перший редизайн і стане найкомпактнішим настільним комп’ютером компанії.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ