Блогери відмовляються слідувати інструкціям Google і хвалити смартфони Pixel

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Багато виробників смартфонів надають свої новинки блогерам для оглядів, і Google не є винятком. Однак цього року компанія опинилася в центрі медіа-скандалу через нові умови співпраці, які не сподобалися багатьом оглядачам.

Реклама

Програма Team Pixel дозволяє блогерам отримувати нові пристрої до офіційного запуску, щоб встигнути зробити огляд. Проте в 2024 році в правилах програми з’явився новий пункт, який викликав хвилю обурення. Він зазначав, що учасники зобов’язані просувати пристрої Google Pixel і уникати порівнянь на користь конкурентів. У разі порушення цієї умови, Google погрожувала припинити співпрацю з блогерами.

Ця зміна викликала значну критику, і деякі блогери, як-от Кевін Нетер з YouTube-каналу Tech Ninja, вирішили залишити програму. Після негативної реакції громадськості Google випустила офіційне роз’яснення, заявивши, що нова умова стосувалася лише програми Team Pixel, якою керує PR-агентство 1000heads, і не впливала на традиційні огляди для ЗМІ. Жодних обмежень на порівняння з іншими брендами для медіа не запроваджувалося.

У результаті, спірний пункт було видалено з умов Team Pixel, хоча наразі не відомо, чи повернеться він у зміненій формі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ