Google заборонила блогерам порівнювати Pixel 9 з конкуруючими смартфонами

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Як повідомляє The Verge, корпорація Google опинилася в центрі скандалу через спроби обмежити огляди смартфона Pixel 9. Виявилося, що компанія включила до угоди для оглядачів, які отримують пристрої до релізу, заборону на порівняння Pixel 9 з конкурентними моделями. У разі порушення цього правила Google залишала за собою право виключити оглядача з програми.

Реклама

Після хвилі критики Google видалила угоду та виступила з коментарем. Менеджер з комунікацій Кайла Гейєр пояснила, що програма TeamPixel — це окрема ініціатива для контент-мейкерів і не має стосунку до авторів оглядів. Однак учасники програми заявили, що різниці між TeamPixel і програмою для оглядачів фактично немає або вона недостатньо чітко визначена.

Деякі оглядачі сприйняли угоду Google як спробу обмежити їхню свободу слова, і вирішили припинити співпрацю з компанією. Зокрема, так вчинив Кевін Незер, автор YouTube-каналу The Tech Ninja. Водночас у соціальних мережах зазначили, що подібні обмеження є і в інших компаній, однак вони зазвичай формулюються менш прямолінійно та можуть бути обговорені з менеджерами.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ