Categories: Смартфони

Samsung Galaxy Z Flip 6 проти Motorola Razr Plus 2024

Share
Час читання: 3 хв.
Настало літо, а з ним і сезон складних телефонів. Цього року нас порадували нові моделі від Samsung і Motorola: Galaxy Z Flip 6 і Motorola Razr Plus 2024. Якщо ви розглядаєте варіант покупки розкладного телефону, то перед вами може постати питання: який із них вибрати? Ось огляд обох моделей, щоб допомогти вам прийняти зважене рішення.

Технічні характеристики

Обидва телефони зберегли формфактор розкладачки, але мають певні відмінності в дизайні. Galaxy Z Flip 6, за дизайном майже не відрізняється від свого попередника, отримав матове покриття рамки та новий шарнір, що дозволяє плавніше відкриватися та закриватися. Дисплей на кришці залишився на 3,4 дюйма, що дещо обмежує його функціональність.

Razr Plus 2024, натомість, отримав значні покращення. Вся задня панель тепер виконана з веганської шкіри, яка приємна на дотик і забезпечує кращий хват. Шарнір став меншим і міцнішим, а складки на екрані майже непомітні. Дисплей на кришці збільшився до 4 дюймів, займаючи більше простору, що робить його зручнішим у використанні.

Переможець у дизайні: нічиї

Дисплей

Galaxy Z Flip 6 оснащений 6,7-дюймовою AMOLED панеллю з роздільною здатністю 2640 на 1080 пікселів та частотою оновлення до 120 Гц, а максимальна яскравість сягає 2600 нит. Водночас дисплей на кришці залишився досить скромним і не надто функціональним.

Razr Plus 2024 має 6,9-дюймовий внутрішній pOLED дисплей з роздільною здатністю 2640 на 1080 пікселів та частотою оновлення до 165 Гц, що перевершує Galaxy Z Flip 6. Зовнішній дисплей на кришці також більший і функціональніший — 4 дюйми, що дає користувачам більше можливостей взаємодії з телефоном у складеному стані.

Переможець у категорії дисплеїв: Motorola Razr Plus 2024

Камери

Galaxy Z Flip 6 має 50-Мп основну камеру та 12-Мп ультраширокий об’єктив. Внутрішня камера для селфі становить 10 Мп. Камери роблять хороші знімки, але нічого видатного.

Razr Plus 2024 може похвалитися 50-Мп основною камерою та 50-Мп телефотооб’єктивом з 2-кратним оптичним зумом. Крім того, він має 32-Мп селфі-камеру. Телеоб’єктив дає більше можливостей для зйомки, особливо на великих відстанях.

Переможець у категорії камер: Motorola Razr Plus 2024

Продуктивність і акумулятор

Galaxy Z Flip 6 працює на базі Snapdragon 8 Gen 3, має 12 ГБ оперативної пам’яті та акумулятор ємністю 4000 мАг із підтримкою 25-ватної зарядки.

Razr Plus 2024 використовує Snapdragon 8s Gen 3 — процесор, який трохи слабший, ніж у Samsung, але все ж достатньо потужний для повсякденних завдань. Акумулятор також ємністю 4000 мАг, проте Razr Plus підтримує швидшу провідну зарядку на 45 Вт.

Переможець у продуктивності та акумуляторі: Motorola Razr Plus 2024

Програмне забезпечення та підтримка

Galaxy Z Flip 6 працює на Android 14 із фірмовим інтерфейсом Samsung One UI 6.1.1 та отримає сім років оновлень. Razr Plus 2024 також працює на Android 14, але отримає лише три роки оновлень ОС і чотири роки патчів безпеки.

Переможець у категорії програмного забезпечення: Samsung Galaxy Z Flip 6

Вердикт

Motorola Razr Plus 2024 — чудовий варіант для тих, хто хоче більше функціональності, кращий дисплей і якісніші камери. Однак Samsung Galaxy Z Flip 6 має переваги в програмному забезпеченні та тривалішій підтримці оновлень.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Sony випустить PlayStation 6 у двох варіантах

    PlayStation 5 Pro ще не вийшла на ринок, а вже з’являються чутки про PlayStation 6.…

    21.09.2024

    DxOMark оцінив iPhone 16 Pro Max: найкращий для відео, але не для фото

    Експерти DxOMark опублікували огляд камери нового iPhone 16 Pro Max, і вона визнана однією з…

    21.09.2024

    iPhone 17 отримає значні оновлення дисплея

    За інформацією Росса Янга з Display Supply Chain, iPhone 17, iPhone 17 Slim (який замінить…

    21.09.2024

    Тестування iPhone 16 Pro показало вразливість нових ультратонких рамок

    iPhone 16 і iPhone 16 Pro вже на ринку, а разом із ними з’явилися й…

    21.09.2024

    Google висміює Apple за запізніле впровадження RCS у новій рекламі

    Вийшла нова реклама з серії #BestPhonesForever, і Google знову кепкує з Apple, точніше, Pixel насміхається…

    21.09.2024

    Незважаючи на критику, фанати Apple масово купують iPhone 16

    Деякі вважають презентацію iPhone 16 однією з найбільш нудних подій Apple. Відомі інсайдери навіть відзначають…

    21.09.2024