Apple запатентувала особливо міцне скло для iPhone і iPad

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За повідомленням Patently Apple, 31 травня Apple опублікувала нову патентну заявку. Вона описує скло підвищеної міцності для портативних електронних пристроїв, таких як iPhone і iPad.

У патенті йдеться про винахід, який буде працювати, як обкладинка для екрану. Його можна нанести на дисплей гаджета, або на корпус, який також потребує захисту. Теоретично, це дійсно зробить телефони та планшети більш стійкими до падіння і потріскування.

“Прозорий виріб може накладатися на частину корпусу портативного електронного пристрою і забезпечувати захист”, -визначає патент сама Apple. “Його також можна причепити до екрану портативного електронного пристрою для забезпечення більшого збереження”.

Одна з особливостей, яку описує компанія, – ребриста конструкція. Це означає, що захисний шар може бути спроектований з перехресним з’єднанням зі скловолокна, тим самим зміцнюючи скло і допомагаючи запобігти потріскування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що цікаво, компонентом цієї обкладинки для екрану може стати сапфір. Раніше Apple використовувала сапфірове скло тільки для об’єктивів iPhone і дисплеїв деяких Apple Watch. Схоже, що компанія вирішила розширити застосування дорогоцінного каменю.

Незалежно від того, чи знайде запатентована технологія місце в реальності, інженери Apple думають над тим, як зробити пристрої компанії більш довговічними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.