iPhone 16 отримує нову кнопку: ось що вона зможе зробити

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Згідно з численними чутками, нові моделі iPhone 16 можуть отримати абсолютно нову кнопку, яка спростить процес фотографування, особливо при триманні пристрою в альбомному режимі.

Реклама

Apple, яка використовує внутрішню назву Capture Button для цієї новинки, анонсує її як одну з найбільш інноваційних кнопок на ринку. Вона буде підтримувати кілька жестів та реагувати на різні типи натискань. Ось що, ймовірно, зможе робити ця кнопка:

  • Легке натискання для автофокусування під час зйомки фото чи відео.
  • Сильніше натискання для безпосереднього знімання фото.
  • Проведення пальцем ліворуч або праворуч для зміни масштабу.
  • Можливість переключення між режимами фото та відео, аналогічно до того, як це можна зробити в додатку камери iPhone, натискаючи та проводячи пальцем.

Жест автофокусування, який можна виконати легким натисканням, знайомий власникам цифрових дзеркальних фотоапаратів, оскільки це є поширеною функцією у висококласних камерах.

Apple планує розмістити цю кнопку на правій стороні iPhone, в місці, де зараз знаходиться антена mmWave у моделях, що продаються в США. Антену mmWave перемістять на ліву сторону пристрою для звільнення місця.

Capture Button була продемонстрована на CAD-рендерах та прототипах усіх чотирьох моделей iPhone, але Марк Гурман з Bloomberg зазначив, що ця кнопка може бути доступна лише на моделях Pro.

Завдяки новій кнопці захоплення Apple прагне заохотити користувачів до зйомки фото та відео в альбомному режимі, що краще підходить для перегляду на гарнітурі Vision Pro.

Окрім кнопки захоплення, моделі iPhone 16 отримають трохи більші екрани, новий чіп A18 з підтримкою Apple Intelligence та 8 ГБ оперативної пам’яті для всіх версій, що необхідно для роботи з ШІ. Щоб дізнатися більше про новинки, перегляньте наш огляд iPhone 16.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоMacRumors

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ