Усі функції штучного інтелекту, які з’являться в смартфонах Google Pixel 9

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Google офіційно презентувала лінійку Pixel 9, і компанія активно обговорює нові функції штучного інтелекту (ШІ), що стали основою цих пристроїв.

Реклама

З точки зору апаратного забезпечення, Google збільшила обсяг оперативної пам’яті у всіх своїх нових телефонах для забезпечення потреб ШІ на пристрої. Pixel 9 тепер має 12 ГБ оперативної пам’яті, а інші моделі отримали 16 ГБ.

Проте головна увага приділяється програмному забезпеченню — всі телефони отримали кілька нових ексклюзивних функцій ШІ. Крім того, моделі Pro отримують річну підписку на Google One AI Premium, що забезпечує доступ до найпотужнішої системи ШІ Google — Gemini Advanced.

Ось короткий огляд найбільш значущих ШІ-функцій Pixel 9, які Google представила сьогодні.

Запам’ятовуйте інформацію за допомогою знімків екрана Pixel

Нова функція Pixel Screenshots від Google нагадує функцію Recall від Microsoft, яка використовує ШІ для відстеження вашої діяльності за допомогою постійних знімків екрана. Проте тут цей процес є більш ручним. Ви можете зробити знімок екрана для збереження інформації про подію чи рецепт і згодом знайти її в розмові. Google зазначає, що це ексклюзивна функція для пристроїв Pixel.

Gemini розуміє ваш екран

Google запозичила деякі ідеї у Apple, надавши Gemini можливість відповідати на запитання на основі того, що відображається на екрані вашого телефону. Викликавши Gemini, можна натиснути «Запитати про цей екран» або «Запитати про це відео», щоб отримати контекстні відповіді. Наприклад, Gemini може додати список ресторанів із відео на YouTube до Google Maps.

Швидший і розумніший помічник Gemini

Google стверджує, що завдяки новим моделям, таким як Gemini 1.5 Flash, помічник стане швидшим та точнішим. Крім того, помічник зможе отримувати та використовувати дані з додатків, таких як Keep, Tasks, Utilities і Google Calendar.

Спілкуйтеся з Gemini Live

Google представила власну версію голосового чату під назвою Gemini Live. Ця функція забезпечує природну розмову, дозволяючи вам переривати або відновлювати діалог пізніше, навіть із заблокованим екраном. Однак доступ до цієї функції матимуть лише підписники Gemini Advanced.

Користувачі нових Pixel Buds Pro 2 також зможуть спілкуватися з Gemini через навушники.

Переосмислення фотографій за допомогою Magic Editor

Порівняння нових функцій Google для редагування фотографій до і після.

Google додала нову функцію Magic Editor, яка дозволяє «переосмислити» фотографію, вводячи бажані зміни. Ви можете замінити небо або інші частини фону, просто описавши бажані зміни.

Додавайте себе на фото

Нова функція «Додати мене» дозволяє створювати групові фотографії, не вдаючись до допомоги сторонніх. Ви можете зробити фото друзів, а потім додати себе до кадру, використовуючи AR-накладення для точного кадрування. Функція буде доступна на всіх пристроях Pixel 9.

Створюйте ілюстрації за допомогою Pixel Studio

Новий додаток Pixel Studio дозволяє створювати ілюстрації за допомогою текстових підказок. Функція частково базується на «моделі дифузії на пристрої» та хмарній моделі Imagen 3 від Google.

Діліться зображеннями за допомогою Circle to Search

Google додала можливість ділитися частинами зображень або екранів за допомогою функції Circle to Search. Це дозволяє обрізати частину зображення та надіслати її без додаткових кроків.

Зведення погоди за допомогою AI

Google представила новий додаток Pixel Weather, який використовує Gemini Nano для створення прогнозів погоди на основі ШІ, з можливістю налаштовувати розташування розділів інформації.

Примітки до дзвінків

Google використовує ШІ для створення підсумків телефонних дзвінків після їх завершення. Це корисно для запису деталей розмови, таких як номер телефону нової перукарні. Дзвінки та підсумки ніколи не передаються в хмару, а всі учасники розмови попереджаються перед початком запису. Call Notes працює з викликами тривалістю щонайменше 30 секунд.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtheverge.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ