Samsung зареєструвала патент на інноваційну підекранну камеру

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Samsung продовжує вдосконалювати технологію підекранної камери (UDC), яку використовує у своїх флагманських пристроях. У новому патенті техногігант описує оновлене рішення на основі оптичного датчика, яке покликане усунути всі недоліки актуальних камер-«невидимок».

Реклама

Наразі технологія UDC має значні недоліки – вона знижує якість фотографій, а область розміщення сенсора під дисплеєм помітна під певними кутами. Перехід на оптичний датчик, за наявними даними, допоможе вирішити ці проблеми.

Очікується, що нова технологія працюватиме шляхом підстроювання зображення в області датчика камери відповідно до поточної яскравості та інших параметрів екрана. Для цього буде використовуватися спеціалізована мікросхема драйвера дисплея, яка зможе або відключати пікселі, або виводити зображення, що мінімізує візуальні спотворення в області розташування камери.

У патенті зазначається, що оновлена технологія буде орієнтована в першу чергу на складні дисплеї, що згортаються. Таким чином, гаджети серій Galaxy S і Galaxy A найближчим часом такої підекранної камери не отримають.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ