Новий iPhone Air: що очікувати і коли чекати на ринку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

За місяць до наймасштабнішого анонсу Apple у 2024 році чутки ширяться швидше, ніж будь-коли. Однак останні обговорення зосереджені не на найближчому заході, а на великому запуску наступного року — серії iPhone 17. Наприкінці липня з’явилися докази того, що компанія працює над новою тонкою моделлю, випуск якої заплановано на кінець 2025 року. Ця модель замінить версію Plus.

Реклама

Товщина корпусу поточних стандартних моделей варіюється від 7,8 мм (iPhone 15 та 15 Plus) до 8,25 мм (iPhone 15 Pro та 15 Pro Max). Еквівалентні телефони серії iPhone 17 повинні бути приблизно такими ж, але найтонша модель лінійки матиме товщину всього 5 мм, пише Macworld. Це стане першим значним фізичним редизайном з моменту виходу iPhone 12 у 2020 році.

Більшість експертів, підстебнутих високою стартовою ціною в $1299, розкритою інсайдером Ice Universe, припустили, що тонка модель перебуватиме на вершині цінового діапазону і коштуватиме дорожче за преміальний iPhone 17 Pro Max. Але, як зазначає інсайдер і YouTube-блогер Джон Проссер, це не узгоджується з характеристиками пристрою, що просочилися. Наприклад, очікується, що тонка модель отримає непрофесійний процесор A19 та один об’єктив задньої камери. Це натякає, що модель не орієнтована на професійний сегмент ринку.

У своєму відео Проссер висуває тезу, що тонка модель не призначена бути смартфоном преміум-сегменту. Швидше за все, вона буде продаватися як оригінальний MacBook Air, віддаючи пріоритет формі, а не функціям. Смартфон матиме слабші характеристики в порівнянні з Pro-моделями, але буде тоншим і легшим. Чи виправдана така висока ціна? Проссер, мабуть, так не вважає.

Ютубер настільки впевнений у своєму прогнозі, що поклявся повністю голити голову, якщо тонкий iPhone коштуватиме дорожче за iPhone 17 Pro Max. Дотримуючись логіки порівняння з MacBook, Проссер вважає, що нова модель називатиметься не iPhone 17 Slim, а iPhone 17 Air. Однак ця частина передбачення не супроводжується жодними “штрафами” і обіцянками, тож вона не така захоплююча. Враховуючи інші продукти Apple, назва Air має сенс.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ