Смартфони Samsung отримають новий тонкий чіп пам’яті

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Samsung представила найтонший у світі чіп LPDDR5X DRAM з товщиною всього 0,65 мм — такою ж, як і ніготь. Цей чіп розроблено для висококласних смартфонів, які зазвичай оснащені нейронним процесором (NPU) для обробки штучного інтелекту безпосередньо на пристрої.

Реклама

Новий чіп DRAM LPDDR5X від Samsung є найтоншим у світі серед чіпів класу 12 нм. Він доступний у варіантах ємності 12 ГБ та 16 ГБ і складається з чотирьох шарів, кожен з яких містить дві мікросхеми LPDDR DRAM. Завдяки тонкому профілю цей чіп забезпечує більше простору в мобільних пристроях, що покращує тепловий дизайн. Samsung стверджує, що нова мікросхема має підвищену термостійкість на 21,2% порівняно з попереднім поколінням LPDDR5X.

Для зменшення висоти мікросхеми компанія оптимізувала друковану плату (PCB), епоксидну формувальну суміш (EMC) і процес зворотного притирання. Відзначено, що незабаром Samsung почне постачання цього нового чіпа до виробників смартфонів. Компанія також анонсувала плани розпочати виробництво мікросхем LPDDR DRAM ємністю 24 ГБ (6 шарів) і 32 ГБ (8 шарів) для майбутніх мобільних пристроїв.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоSamMobile

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ