Смартфони

Сім причин відмовитися від iPhone 16 і почекати на iPhone 17

Share
Час читання: 3 хв.

Зараз більшість шанувальників Apple з нетерпінням очікують офіційну прем’єру флагманської серії iPhone 16, яка запланована на вересень 2024 року. Вважається, що лінійка iPhone 16 здійснить справжню революцію на світовому мобільному ринку, як колись перший iPhone. Все це завдяки впровадженню функцій зі сфери штучного інтелекту. Однак редакція iTechua.com вважає, що якщо ви хочете оновити свій iPhone, то найкращим рішенням буде пропустити iPhone 16 і дочекатися виходу iPhone 17. І ось декілька причин, чому це варто зробити. Хоч до виходу серії iPhone 17 ще більше року, в мережі вже з’являється інформація про нові смартфони Apple.

Причина №1: 120-герцеві екрани для всіх моделей

Базові моделі iPhone часто критикують за застарілу частоту оновлення екрану, яка становить стандартні 60 Гц. iPhone 16 і iPhone 16 Plus, які з’являться на ринку восени, теж, за чутками, будуть оснащені екранами з частотою 60 Гц. Але все зміниться наступного року, коли навіть у базових моделей із серії iPhone 17 максимальна частота оновлення зображення екранів ProMotion досягатиме 120 Гц. Це стане одним із головних оновлень iPhone 17, яке забезпечить плавну анімацію та неймовірно швидкий відгук.

Причина №2: три 48-мегапіксельні камери iPhone 17 Pro Max

Дозвіл камер – одна з головних характеристик, на яку звертають увагу багато користувачів при покупці нового смартфона. І топова модель iPhone 17, за чутками, не розчарує покупців у цьому плані. Очікується, що iPhone 17 Pro Max отримає основну камеру з трьома датчиками, кожен з яких матиме роздільну здатність 48 мегапікселів, що в поєднанні з об’єктивом зі змінною апертурою підніме якість фото- та відеозйомки на новий рівень.

Причина №3: найтонший iPhone в історії

Ми вже деякий час чуємо про нову модель iPhone, яка, як очікується, стане частиною сімейства iPhone наступного року. Йдеться про так званий iPhone 17 Slim, який замінить Plus-версію та стане найтоншим смартфоном в асортименті Apple. Це буде не просто найтонший iPhone з абсолютно новим дизайном, а й найдорожча модель в асортименті Apple. Вартість iPhone 17 Slim, за чутками, стартуватиме з позначки 1299 доларів. Для порівняння, топовий iPhone 15 Pro Max зараз коштує від 1199 доларів.

Марк Гурман з Bloomberg стверджує, що Apple планує створити абсолютно новий клас мобільних пристроїв, які стануть найтоншими та найлегшими гаджетами у всій технологічній галузі. Висока вартість iPhone 17 Slim пояснюватиметься не тільки унікальною конструкцією корпусу, але й чіпом A19 та 8 ГБ оперативної пам’яті. При цьому смартфон матиме лише одну основну камеру, що звучить напрочуд.

Причина №4: швидші чіпи

«Серцем» нових iPhone 17 стане фірмовий чіпсет Apple A19 Pro, який буде виконаний за 2-нанометровим технологічним процесом. Перехід на найсучасніший на сьогоднішній день техпроцес дозволить збільшити щільність транзисторів, що зрештою підвищить його продуктивність без шкоди енергоефективності.

Причина №5: висока енергоефективність

Перехід на 2-нанометровий чіпсет забезпечить не тільки приріст продуктивності, але й збільшення автономності. Крім цього, серія iPhone 17, за чутками, оснащуватиметься акумуляторами власної розробки Apple, що дозволить ще більше оптимізувати енергоефективність смартфонів.

Причина №6: 24-мегапіксельна селфі-камера

За інформацією авторитетного аналітика Мін-Чі Куо, ще однією особливістю майбутнього сімейства iPhone 17 стане оновлена ​​селфі-камера. Нові флагмани будуть оснащуватися фронтальною камерою з 24-мегапіксельним сенсором, тоді як майбутнє сімейство iPhone 16, як і раніше, буде мати 12-мегапіксельну камеру спереду, яка використовується у смартфонах Apple з моменту виходу iPhone 11 у 2019 році.

Причина №7: до 12 ГБ ОЗП

Ще один вагомий аргумент дочекатися виходу iPhone 17 – це збільшення обсягу оперативної пам’яті. Топові iPhone 17 Pro та iPhone 17 Pro Max, за даними джерел, зможуть похвалитися 12 ГБ оперативної пам’яті, тоді як iPhone 16 Pro та 16 Pro Max, які вийдуть цього року, ймовірно, успадкують від попередників ті самі 8 ГБ ОЗП.

Збільшення обсягу оперативної пам’яті позитивно вплине на продуктивність смартфонів, особливо в частині функцій, пов’язаних з використанням штучного інтелекту.

Висновок

Ми знайшли як мінімум сім причин, щоб пропустити оновлення iPhone цього року та дочекатися виходу iPhone 17. Можливо, для когось ці аргументи не виглядають вагомими, а когось, навпаки, змусять замислитися. Діліться своєю думкою у коментарях!

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024