Штучний інтелект у смартфонах: нові можливості

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Смартфони з ШІ вже серед нас. У лютому на MWC 2024 концерн Deutsche Telekom презентував концепт мобільного пристрою без жодної програми, де всі функції виконує штучний інтелект. Відомо, що функціонал ШІ вже реалізований у флагманських смартфонах різних брендів. Давайте розглянемо, як сучасні пристрої використовують цю технологію.

Реклама

Навіщо в гаджети інтегрують ШІ

Варто зазначити, що ШІ в певному сенсі використовується в смартфонах досить давно, наприклад, у голосових помічниках Аліса та Siri. Зараз технології ШІ розвиваються дуже швидко і охоплюють все більше сфер, що робить флагманські смартфони дедалі персоналізованішими та функціональнішими.

Лідери впровадження ШІ у смартфонах

Компанія Samsung очолює перелік лідерів із впровадження ШІ серед виробників смартфонів. Модель Galaxy S24, що вийшла на початку року, має функції, які нещодавно здавалися фантастикою, зокрема:

  • Live Translation – синхронний переклад;
  • Chat Assist – зміна тону листування;
  • Transcript Assist – перетворення голосу на текст.

Ще однією особливістю Galaxy S24 є ШІ-опція Circle To Search, яка дозволяє користувачеві обвести пальцем об’єкт, і пошукова система знайде про нього всю доступну інформацію. Аналогічний функціонал є і в Pixel 8 від Google, який, як і Samsung, здатний видаляти небажані елементи на фотографіях, переміщувати об’єкти та заповнювати порожні місця, що робить редаговані фото майже не відрізняними від оригіналу.

Нові функції з використанням ШІ

До нових функцій ШІ в смартфонах належать:

  • Best Take у Pixel 8, яка дозволяє комбінувати знімки;
  • AI Portrait у Xiaomi 14 Ultra, що формує селфі на довільному тлі (наприклад, у космосі або в пустелі);
  • Audio Magic Eraser у Pixel 8, що дозволяє очищати аудіозаписи від шумів;
  • Magic Portal в Honor Magic 6 Pro, що розпізнає місця і події в повідомленнях з подальшим ув’язуванням з календарем і картами.

Перспективи розвитку

Це лише початок. Кожне глобальне оновлення ПЗ від провідних виробників гаджетів включатиме нові можливості на базі ШІ. Телефони з ШІ незабаром стануть доступними навіть у бюджетному сегменті.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ