5 смартфонів, які вражали дизайном, але зазнали провалу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Сьогодні бренди рідко наважуються на експерименти при створенні гаджетів. На те є причини: нестандартні фішки та дизайни далеко не завжди цікаві для споживачів. Ось п’ять багатообіцяючих телефонів, які так і не здобули популярності.

Реклама

LG Wing

Компанія LG, яка нині залишила мобільний ринок, не раз випускала пристрої з незвичайними форм-факторами. У 2020 році дебютував LG Wing із двома OLED-екранами. Незвичайна конструкція дозволяла розгортати основний дисплей вертикально. Так смартфон набував Т-подібної форми, де головна та допоміжна панелі могли використовуватися для багатозадачності. Усередині стояв чіпсет середнього рівня (Snapdragon 765G), а ємність АКБ становила 4000 мАг.

Реклама

Багато покупців так і не оцінили корисність описаної опції. Знайшлися сценарії на кшталт перегляду відео та одночасного запуску простої гри внизу. Так само зручно відповідати на повідомлення і не відволікатися від контенту. Ще була функція подвійної зйомки на тильну та фронтальну камери. Але оскільки ОС Android не ув’язнена під таку взаємодію, два екрани нерідко конфліктували. Головним же відразливим чинником стала ціна $1000.

RED Hydrogen One

Ще один прототип із сумнівними козирями представила RED у 2018-му. Це один із найбільших американських виробників цифрових кінокамер. Телефон Hydrogen One, втім, не виправдав очікувань як камерофон. Він оснащувався стандартними фотосенсорами Sony, які знімали так собі навіть за мірками флагманів тих років. А громіздкий титановий корпус володів дисплеєм з «голографічним» 3D-ефектом.

Однак, щоб виправдати цінник у 1300 доларів, одного ефектного оформлення виявилося замало. Фахівців, зацікавлених у продукції RED, розчарувала відсутність підтримки після випуску. Обіцяні аксесуари так і не надійшли у продаж, до того ж апарат не мав функції видошукача для кінокамер. Не було сумісності і із зовнішніми об’єктивами, що могло б дати перевагу над конкурентами щодо фотоможливостей.

Essential PH-1

У серпні 2017 року стартап Essential показав свій перший та останній смартфон PH-1. На чолі компанії стояли автор ОС Android Енді Рубін та інші значні фігури в промисловості. З погляду дизайну та матеріалів флагман був преміальним: керамічна кришка, титанові грані та дисплей з мінімальними рамками для того часу. Відсутність роз’єму для навушників тоді була ще новинкою і вважалася вагомим недоліком. Телефон, втім, підтримував аксесуари з магнітними конекторами Pogo Pin, включаючи аудіоджек та зовнішню 360-градусну камеру.

Охопити широку аудиторію завадили слабка рекламна кампанія та ексклюзивний контракт із оператором Sprint у США. За рік з моменту запуску продали лише 88 тисяч штук, що далеко від показників Apple і Samsung. Зіграли свою роль і новизна бренду разом зі стартовою ціною $700. Відгуки про PH-1 були загалом позитивними: хвалили зовнішній вигляд, чистий софт та підтримку, а ось камери називали посередніми. Навіть після закриття Essential команда, відповідальна за продукт, випускала патчі та апдейти для моделі протягом двох років.

Blackberry Priv

Дев’ять років тому у Blackberry, що йде на спокій, вирішили зробити класичний флагман, але з фірмовою фішкою. Результатом став Priv (2015) з топовою начинкою та висувною фізичною клавіатурою. Слайдер дозволяв забирати її, коли вона не використовується. Крім того, рахунок сенсора панель з клавішами виконувала роль трекпада і задіялася деякими елементами системи. Наприклад, при переміщенні курсору за текстом.

Тильна частина отримала модне покриття із вуглеволокна. Хоча гаджет був оснащений усіма передовими на той момент функціями, його слабкою стороною виявилася швидкодія. Та й клавіатура не змогла забезпечити популярності серед когось, окрім шанувальників Blackberry.

Microsoft Surface Duo

Складні апарати Surface Duo та Duo 2 – найсвіжіші приклади невдалих експериментів у цьому списку. Перша модель вийшла 2020-го, а друга — роком пізніше. На відміну від звичних гнучких матриць, що застосовуються в Galaxy Z Fold, тут встановлені два окремі екрани, що складаються подібно до книжки. Сама конструкція виконана якісно – обидві половини дуже тонкі і відчувалися надійніше аналогів.

Проблеми стосувалися недопрацьованого софту та несправного сенсора, який через раз реагує на натискання. Через це експлуатація пристроїв викликала роздратування. Немаловажним мінусом стало широке співвідношення сторін, через що користуватися Surface Duo однією рукою було некомфортно.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ