Розкрито характеристики камер Google Pixel 9 та Pixel 9 Pro

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Витоки про серію смартфонів Google Pixel 9 стають усе частішими. Після появи відеороликів, що демонструють кілька моделей, Каміла Войцеховська оприлюднила характеристики камер цих пристроїв.

Реклама

Google планує продовжувати використовувати подвійний підхід у своїй флагманській серії смартфонів. З одного боку, більший Pixel 9 Pro XL має матову скляну задню панель та глянсові бічні сторони, як і поточний Pixel 8 Pro. З іншого боку, у Pixel 9 задня панель глянсова, а бічні сторони матові. Це означає, що Google повторює дизайнерські рішення Apple, які вони впровадили у серії iPhone 15.

Схоже, що Pixel 9 Pro XL буде схожий на свого попередника тим, що також запропонує 30-кратне цифрове збільшення. За інформацією, наданою Войцеховською, це схожість може бути зумовлена використанням того ж сенсора Samsung ISOCELL GNK, що й у Pixel 8 Pro. Цей сенсор забезпечує роздільну здатність 50 МП та має оптичний сенсор розміром 1/1,31 дюйма. Водночас, Google, ймовірно, оснастить Pixel 9 Pro XL новими сенсорами Sony IMX858 (1/2,51 дюйма) для телеоб’єктивів, надширококутних та фронтальних камер.

Реклама

Очікується, що це тріо сенсорів на 50 МП приєднається до ISOCELL GNK у меншому Pixel 9 Pro. Така ж ситуація і з базовим Pixel 9, де, ймовірно, буде використано Sony IMX858 як надширококутну камеру. Pixel 9 також збереже фронтальну камеру на 10,5 МП, яка є і в Pixel 8 та Pixel 8 Pro.

Таким чином, флагманські смартфони-моноблоки Google залишатимуться оснащеними різними камерами. Водночас портал 9to5Google знайшов у коді нової бета-версії програми Google докази того, що Pixel 9, Pixel 9 Pro та Pixel 9 Pro XL підтримуватимуть Gemini Advanced. Крім того, Google включатиме безкоштовну підписку Gemini Advanced для всіх смартфонів Pixel 9. Однак термін цієї підписки для Pixel 9 Pro та Pixel 9 Pro XL становитиме 12 місяців, а для Pixel 9 – лише шість місяців. Після закінчення пробного періоду послуга коштуватиме 240 доларів на рік.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ