Google офіційно припиняє підтримку Android Lollipop

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Випущена на початку листопада 2014 року, п’ята версія операційної системи Android під назвою Lollipop, яка запропонувала користувачам багато нових функцій, тепер повністю не підтримується Google, як повідомляє сайт Gizchina.

Реклама

Наразі менше одного відсотка активних пристроїв працюють на Android Lollipop, тому Google припиняє випуск оновлень для сервісів Google Play. Це означає, що нові функції та оновлення безпеки для Play Store більше не будуть доступні для старих смартфонів.

Без цих оновлень незабаром можуть виникнути проблеми із запуском багатьох додатків. Зокрема, багато програм, пов’язаних з фінансами, потребують новіших версій Android для належного захисту конфіденційних даних.

Реклама

Припинення оновлень для сервісів Google Play фактично означає остаточну відмову від підтримки Android Lollipop, адже апдейти безпеки для цієї версії ОС припинили виходити ще в березні 2018 року.

Власники старих пристроїв на Android Lollipop можуть продовжувати користуватися своїми смартфонами, але вони будуть обмежені у своїх можливостях і матимуть серйозні проблеми з безпекою, що може призвести до витоку конфіденційних даних.

Рекомендується перейти на підтримувану версію ОС Android або придбати новий пристрій.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ