Google усуне серйозну проблему в Pixel 9

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Смартфони Google Pixel, попри їхній статус еталонних, мали певні проблеми, які зберігалися протягом кількох поколінь. Серед них — використання застарілих датчиків камер, відсутність надширококутних об’єктивів та надзвичайно повільна зарядка. На щастя, до 2024 року Google вирішила ці проблеми. У наступному поколінні Pixel, яке вийде наприкінці літа, буде виправлена ще одна давня проблема — повільний і ненадійний сканер відбитків пальців.

Реклама

Згідно з інформацією джерел, серія Pixel 9 отримає модернізований сканер відбитків пальців. Йдеться про ультразвуковий датчик, вбудований під екран, який зробить розблокування смартфона швидшим і надійнішим. Наразі Google використовує оптичний сканер від компанії Goodix.

Інсайдери стверджують, що смартфони серії Pixel 9 будуть оснащені ультразвуковим сканером 3D Sonic Gen 2 (QFS4008) від Qualcomm, який також використовується в топовому Samsung Galaxy S24 Ultra.

Реклама

Варто зазначити, що оптичні сканери зазвичай повільніші, менш точні та більш чутливі до вологи чи бруду на поверхні пальця. Вони також мають проблеми з роботою в умовах поганого освітлення, оскільки потребують яскравого підсвічування екрану, що може засліпити в темній кімнаті. Процес розблокування залежить не тільки від апаратного, але й від програмного забезпечення, проте ультразвуковий датчик завжди буде кращим за оптичний.

Новий ультразвуковий сканер відбитків пальців з’явиться у всіх моделях Pixel 9, окрім доладного Pixel Fold, у якого дактилоскопічний датчик встановлений в кнопці живлення збоку.

Нещодавно Google оголосила, що офіційна прем’єра нового покоління Pixel відбудеться 13 серпня. Отже, чекати залишилося недовго.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ