Топ-5 причин, чому не варто купувати iPhone 15 Pro

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

У вересні минулого року Apple випустила серію iPhone 15, що включає базову модель iPhone 15, більший iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro і топовий iPhone 15 Pro Max. Це останні пропозиції Apple принаймні до виходу iPhone 16 в кінці цього року.

Реклама

Я отримав свій iPhone 15 Pro у день запуску, і з тих пір він є моїм щоденним водієм. Я вибрав модель Pro замість стандартної, тому що мені подобається наявність системи камер із трьома об’єктивами та новою кнопкою Action Button. Але я вибрав iPhone 15 Pro меншого розміру, а не Pro Max, тому що віддаю перевагу більш компактним телефонам.

Як би мені не подобався мій iPhone 15 Pro, він має деякі недоліки, які важко не помітити. Якщо ви думаєте про придбання цього телефону для себе, ось кілька причин не купувати iPhone 15 Pro.

Реклама

Посередній час автономної роботи

Один з найгірших моментів в iPhone 15 Pro – це час автономної роботи. Apple помістила всередину акумулятор ємністю 3274 мАг, що дуже мало в порівнянні з конкурентами.

Наскільки маленький? Samsung Galaxy S24, базова модель лінійки S24, оснащена акумулятором ємністю 4000 мАг. OnePlus 12 має вражаючий елемент на 5400 мАг, і навіть Google Pixel 8 Pro оснащений батареєю на 5050 мАг. У порівнянні з іншими флагманськими телефонами на Android, iPhone 15 Pro просто смішний з точки зору розміру батареї.

Коли я тільки отримав iPhone 15 Pro, час автономної роботи здалося мені трохи гіршим, ніж на iPhone 14 Pro, який був у мене до цього. Але після кількох тижнів використання це відчуття вирівнялося. У своєму початковому огляді я зазначив, що в більшості днів, коли я підключав iPhone 15 Pro до розетки близько 9 години вечора, заряду батареї залишалося приблизно 20-30%.

Однак на момент написання цієї статті стан акумулятора iPhone 15 Pro показує, що його ємність становить 96% при 242 циклах. У більшості днів, коли я просто перебуваю вдома, а не проводжу годинник у Діснейленді, при типовому використанні батарея розряджається приблизно до 50 % до того часу, коли я закінчую роботу близько 15:00-16:00 (я починаю роботу близько 8:30) ранку).

Таке відчуття, що останнім часом час роботи від акумулятора став набагато гіршим; мені часто доводиться заряджати його ввечері. А в дні, коли я багато їжджу (підключений Bluetooth до машини і оснащений камерою спостереження) або проводжу день у парку розваг, мені обов’язково доводиться діставати портативний акумулятор для зарядки опівдні.

Розчаровує і те, що ємність акумулятора iPhone 15 Pro вже настільки знизилася, але ще не минуло й року. Після використання інших флагманських телефонів на базі Android, я хотів би, щоб iPhone 15 Pro протримався цілий день без необхідності підключатися до мережі в якийсь момент.

Обмежена телекамера

Знову ж таки, одна з причин, через яку я завжди вибираю Pro-модель iPhone, полягає в тому, що мені подобається мати телеоб’єктив камери. Це не найчастіше використовуваний об’єктив, але він дуже зручний, коли я зустрічаю на міських вулицях симпатичних диких тварин і хочу зробити знімок, не злякавши їх.

Протягом кількох років Apple дбала про те, щоб обидві моделі Pro були оснащені однаковими камерами. Але з iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max Apple повернулася до того, щоб дати більшій моделі Pro кращі камери, і при цьому піти на компроміс із меншою моделлю Pro.

У iPhone 15 Pro Max встановлений новий телеоб’єктив Apple з тетрапрізмою, який по суті є перископічною камерою. Цей об’єктив дає iPhone 15 Pro Max можливість 5-кратного оптичного зуму, що означає кращу деталізацію та якість зображення зі збільшенням.

А ось iPhone 15 Pro не оснащений новим перископічним об’єктивом, ймовірно, через обмеження за розміром (Pro Max більше місця для розміщення об’єктиву всередині). Тому, на жаль, менший iPhone 15 Pro оснащений тим самим телеоб’єктивом, що його попередник, а це означає, що він має тільки 3-кратний оптичний зум.

Той факт, що Apple обмежила телеоб’єктив перископом у більшій моделі, не може не тішити. Чому? Тому що не всі, кому потрібна чудова камера для смартфона, хочуть мати величезний телефон. Принаймні я так не вважаю, і я впевнений, що я не самотній у цьому питанні.

Повільна швидкість заряджання

У лінійці iPhone 15 уперше з’явився USB-C. З цією зміною люди подумали, що, можливо, iPhone нарешті отримає більш високу швидкість заряджання. Зрештою, є телефони на Android, які можуть заряджатися від 80 до 100 Вт через USB-C!

Але ні, незважаючи на перехід на USB-C, Apple зовсім не покращила швидкість заряджання. У той час як iPhone 15 Pro та Pro Max мають більш високу швидкість передачі даних у порівнянні з базовою моделлю iPhone 15, швидкість заряджання однакова для всіх чотирьох моделей. І яка ж межа цієї швидкості? Ті ж 27 Вт, що й раніше.

Для флагманського пристрою швидкість заряджання 27 Вт розчаровує. Конкуренти випереджають Apple. Наприклад, Samsung Galaxy S24 Plus і Ultra мають 45 Вт дротової зарядки, а OnePlus 12 – вражаючі 80 Вт дротової та 50 Вт бездротової зарядки.

Звичайно, базова модель Samsung, Galaxy S24, має потужність всього 25 Вт, але це базова модель – Apple могла б хоча б зробити моделі Pro трохи швидшими у плані швидкості зарядки.

Є безліч відмінних альтернатив

Я вже згадував про це кілька разів, але є кілька фантастичних альтернатив iPhone 15 Pro, які ви також маєте розглянути. Якщо ви не проти використання Android, тобто.

Якщо ви думали про придбання iPhone 15 Pro, тому що це невеликий флагман, Samsung Galaxy S24 – відмінний варіант. Він дешевше iPhone 15 Pro і при цьому має систему камер з трьома об’єктивами і найкращим часом автономної роботи, а чіп Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy дуже вражає.

OnePlus 12 – ще одна чудова альтернатива. Камера з трьома об’єктивами дороблена Hasselblad для покращення колірного профілю та балансу білого. Час автономної роботи неймовірний, і ви отримуєте надшвидку провідну зарядку потужністю 80 Вт і бездротову зарядку потужністю 50 Вт. Завдяки Snapdragon 8 Gen 3 у парі з 16 ГБ оперативної пам’яті OnePlus 12 є справжнім потужним пристроєм, і ви можете придбати його дешевше ніж iPhone 15 Pro.

iPhone 16 Pro незабаром з’явиться

Ви ще хочете iPhone 15 Pro? Можливо, вам доведеться почекати ще кілька місяців, тому що скоро почнуться продажі iPhone 16, і там точно буде iPhone 16 Pro.

Чутки про iPhone 16 Pro вже вказують на те, що він буде цікавішим, ніж iPhone 15 Pro. По-перше, розмір iPhone 16 Pro може збільшитися до 6,3 дюйма з 6,1 дюйма, що не так вже й багато, але все ж таки може бути помітно. Перевага цього в тому, що Apple зможе використовувати додатковий простір корпусу для встановлення перископічного об’єктива, що дасть iPhone 16 Pro 5-кратний оптичний зум, як iPhone 15 Pro Max.

Ще однією функцією стане нова кнопка Capture, яка буде знаходитися на правому нижньому краю рамки. Ця кнопка, схоже, працюватиме як кнопка спуску затвора камери, з можливістю її налаштування, як у кнопки Action.

Це лише пара речей, які варто очікувати від iPhone 16 Pro. Чесно кажучи, це причини, через які я б почекав і почекав ще кілька місяців, якби у мене ще не було iPhone 15 Pro. Ми дізнаємося про це у вересні.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ