Apple A18 Pro в iPhone 16 отримає найшвидший нейропроцесор на ринку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

За останніми даними, новий нейронний процесор (NPU) в однокристальній системі Apple A18 Pro, яка буде використовуватися в iPhone 16, очікується бути значно більш продуктивним, ніж відповідний блок Apple M4, що встановлений в iPad Pro.

Реклама

Попередній чіп A17 Pro, використовуваний в iPhone 15 Pro, оснащений 16 ядрами NPU і досягає продуктивності штучного інтелекту на рівні 35 TOPS. Це значно вище, ніж Snapdragon 8 Gen 3 від Qualcomm, який забезпечує 15 TOPS.

iPad Pro 2023 року, з чіпсетом M4 на 3-нм техпроцесі TSMC, має продуктивність в NPU на рівні 38 TOPS, трохи перевищуючи A17 Pro в iPhone 15 Pro. Однак очікується, що новий чіпсет Apple A18 Pro для iPhone 16 значно перевершить M4 за продуктивністю. За прогнозами, NPU A18 Pro може досягти показника понад 45 TOPS, що перевищує навіть NPU у Qualcomm Snapdragon X Elite.

На останній Всесвітній конференції розробників (WWDC) компанія Apple анонсувала ІІ-систему Apple Intelligence, яка буде інтегрована в системні програми iOS 18 та голосовий помічник Siri.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоgizmochina.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: