Які нововведення з’являться в камерах iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

З наближенням осені з’являється все більше чуток про майбутню лінійку iPhone 16 Pro. Ось основні зміни, які очікуються у камерах цих смартфонів.

Реклама

Нова технологія антивідблиску

Apple планує впровадити нове покриття об’єктивів для iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, яке дозволить позбутися відблисків на фотографіях. Джерела всередині компанії повідомляють, що йдеться про методику атомно-шарового осадження (ALD), яка дозволяє наносити матеріали шар за шаром на атомному рівні. Це забезпечує високу точність контролю товщини та складу покриття.

Технологія ALD вже використовується у виробництві напівпровідників, і тепер Apple планує застосувати її для покращення якості об’єктивів камер. Основна перевага такого підходу полягає у створенні покриттів антивідблиску, які значно знижують візуальні перешкоди, такі як смуги світла і ореоли, що виникають при зйомці в напрямку яскравих джерел світла.

Також очікується, що завдяки ALD буде зменшено спотворення на фотографіях, наприклад, появу слабких другорядних зображень, особливо при сильному контрасті світла.

Основна камера стане кращою

У лінійці iPhone 16 Pro як головний модуль камери може бути задіяний новий сенсор від Sony. У нього буде вдосконалена конструкція, що дозволяє покращити досвід зйомки за умов поганого освітлення.

Якщо раніше фотодіоди, які фактично вловлюють світло, і транзистори пікселів були об’єднані, то в новому сенсорі вони будуть розділені. За рахунок цього розмір фотодіодів збільшиться, тоді як розмір пікселя залишиться тим самим. Нова технологія дозволить сенсору вловлювати вдвічі більше світла.

Ультраширик нарешті модернізують

iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max отримають оновлену ультраширококутну камеру на 48 Мп. Нагадаємо, в лінійці iPhone 15 Pro цей модуль лише на 12 Мп. Оновлення ультраширика дасть більше переваг під час зйомки, в тому числі в умовах поганого освітлення.

Знімки на модернізований ультраширик відрізнятимуться покращеною передачею кольорів і більшою деталізацією. При цьому такі кадри будуть забезпечуватись можливістю більш гнучкої постобробки.

Оптичний зум побільшає

У iPhone 16 Pro замість 3-кратного телеоб’єктиву очікується перископічний телеоб’єктив із покращеною стабілізацією, «тетра-лінзою» та 5-кратним оптичним зумом, як у iPhone 15 Pro Max. Новий iPhone 16 Pro також пропонуватиме як мінімум 25-кратний цифровий зум.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ