Смартфони

Камера iPhone 16: Усі оновлення, які ми очікуємо

Share
Час читання: 4 хв.

Крім усіх програмних нововведень і штучного інтелекту, цього року ми також очікуємо значних покращень камер у серії iPhone 16. Правда в тому, що 95% цих покращень, здається, будуть доступні лише для моделей Pro, що ще більше відокремить їх від звичайних iPhone 16 та 16 Plus.

Згідно з повідомленнями, з моделями iPhone 16 Pro і 16 Pro Max введуть новий основний сенсор і, о чудо, нову ультраширококутну камеру. Обидва оновлення звучать дуже захоплююче, оскільки вони можуть значно покращити камерну систему iPhone.

Що ж до не-Pro моделей iPhone 16, цього року ми очікуємо невеликих візуальних змін, які, можливо, створять кілька мемів по всій інтернет-просторі.

Оновлення камер iPhone 16 Pro і 16 Pro Max

Новий основний сенсор 48 Мп

Повідомляється, що моделі iPhone 16 Pro отримають два нових оновлення камери, одне з яких буде для основної камери на 48 Мп. Хоча вона залишиться на 48 Мп, звіт говорить про те, що вона буде використовувати новий спеціально розроблений образний сенсор Sony IMX903.

Сенсор Sony IMX903 матиме розмір 1/1,14 дюйма, що значно більше, ніж 1/1,28 дюйма сенсор Sony IMX803, який був у iPhone 15 Pro і 15 Pro Max минулого року. Більший розмір сенсора має кілька переваг, одна з яких – підвищена чутливість до світла для кращої роботи в умовах слабкого освітлення. Іншою перевагою є більш природний ефект боке (розмитий передній та задній плани), що ідеально підходить для чудових портретів.

Його більший розмір – це не єдина його перевага! Звіти також говорять про те, що спеціально розроблений сенсор Sony IMX903 матиме ще три переваги:

1. Структура “скляних” чіпів: Це збільшує швидкість зйомки камери і допомагає збирати світло більш ефективно, що призводить до чітких зображень.

2. 14-бітний аналого-цифровий конвертер (ADC): Це ще більше покращує якість зображення, розширюючи динамічний діапазон камери і допомагаючи одночасно захоплювати більше деталей у тінях і світлах.

3. Цифрове керування підсиленням (DCG): Цей інструмент допомагає камері захоплювати краще освітлене зображення з меншою зернистістю (шумом). Іншими словами, він допомагає в зйомці при слабкому освітленні або вночі.

Ми отримуємо підказки на основі цього нового сенсора для головної камери iPhone 16 Pro та Pro Max. Він значно підходить для низькосвітлової фотографії та відеозйомки, що веде нас до міркування, що Apple може ввести нову функцію, яка використовує ці покращення. Можливо, щось, щоб конкурувати з “Нічною фотографією” від Samsung?

Нова ультраширококутна камера

Нарешті! Говорять, що Apple позбавиться від 12-мегапіксельної ультраширококутної камери, яку вона тримала так довго, і замінить її високорозширеного формату, рокуючи на 48 мегапікселів, як основний сенсор. Це має означати, що ви зможете фотографувати у форматі Apple ProRAW, який зберігає значно більше інформації. Це також означає, що фотографії, зроблені з ультраширококутної камери за замовчуванням, будуть мати роздільність 24 мегапікселів, що пропонує значно вищий рівень деталізації.

Новий матеріал і покриття об’єктивів

Чутки підказують, що Apple додає спеціальне покриття об’єктивам, зване ALD (Атомний шаровий відкладання). Це функціональне покриття повинно допомогти зменшити неприємні плями світла (відблиски об’єктивів), які іноді можуть зіпсувати ваші фотографії, особливо вночі.

Ще одна вигода? Сами об’єктиви можуть бути легшими і тоншими завдяки новому типу формованого скла. Це може означати менше виступа камери на задній частині телефону, зроблячи його елегантнішим і зручнішим у використанні.

Оновлення камери iPhone 16 і 16 Plus

Нове розташування камер

На жаль, iPhone 16 і iPhone 16 Plus, можливо, не отримають такого ж оновлення, як моделі Pro. Натомість, єдина зміна, яка циркулює в мережі, – це новий вигляд острівця камери. Насправді, він навіть не новий, оскільки нагадуватиме той, що ми бачили на iPhone 12.

Причина, через яку Apple повертається до вертикальної орієнтації подвійних камер у своїх дешевших моделях, полягає в тому, що вони дозволяють записувати просторове відео, призначене для перегляду на гарнітурі Apple Vision Pro. Діагонально розташовані камери, як у попередніх моделях iPhone, не можуть записувати просторове відео.

Скільки камер буде в iPhone 16?

Кількість камер в iPhone 16 буде такою ж, як і в iPhone 15. Це означає, що ми можемо очікувати потрійну систему камер на моделях Pro, включаючи основну, надширококутну та телефотокамеру. iPhone 16 і 16 Plus будуть поставлятися з однією камерою менше, з основною і надширококутною камерами.

Звичайно, всі чотири моделі iPhone 16 також будуть оснащені фронтальними камерами, вбудованими в дисплей.

Скільки мегапікселів матимуть камери iPhone 16?

Мегапікселі камер iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max:

  • Основна (ширококутна): 48 МП
  • Надширококутна 48 МП
  • Телефото: 12 Мп
  • Фронтальна: 12 МП

Мегапікселі камери iPhone 16 та iPhone 16 Plus:

  • Основна (ширококутна): 48 МП
  • Надширококутна: 12 МП
  • Фронтальна: 12 МП

Очікувані характеристики камери iPhone 16

Ось огляд очікуваних специфікацій камер iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max:

  • Основна (широка) камера – 48 Мп сенсор Sony IMX903, розмір сенсора 1/1.14″, діафрагма f/1.78, еквівалент об’єктива 24 мм, оптична стабілізація зображення (OIS)
  • Надширококутна камера – 48 МП, розмір сенсора 1/2.6″, розмір пікселя 0.7 мкм, діафрагма f/2.2, еквівалент об’єктива 13 мм
  • iPhone 16 Pro: Телефотокамера – 3-кратний оптичний зум, 12 МП, розмір сенсора 1/3,5″, розмір пікселя 1,0 мкм, діафрагма f/2.2, еквівалент об’єктива 77 мм, OIS
  • iPhone 16 Pro Max: Телефотокамера – 5-кратний оптичний зум, 12 Мп, розмір сенсора 1/3,06″, розмір пікселя 1,12 мкм, діафрагма f/2.2, еквівалент об’єктива 120 мм, OIS
  • Фронтальна камера – 12 Мп, розмір матриці 1/3.6″, діафрагма f/1.9, еквівалент об’єктива 23 мм, OIS

Найбільш помітною з наведених вище специфікацій є нова надширококутна камера на 48 Мп у моделях Pro. Трохи менш помітним є новий основний 48-Мп датчик зображення Sony IMX903, який має таку ж роздільну здатність, як і минулорічна основна камера, але в порівнянні з нею він більший. Більший розмір повинен забезпечити кращу якість зйомки в умовах низької освітленості та більш природні портрети з розмитим фоном і переднім планом.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    iFixit випустили свій аналіз внутрішнього дизайну моделей iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max

    Команда iFixit провела аналіз внутрішньої конструкції iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, виявивши…

    28.09.2024

    На смартфонах Xiaomi з’явиться технологія для інтеграції з Windows

    Xiaomi інтегрувала додаток Link to Windows від Microsoft у свої нові флагманські смартфони Xiaomi 14T…

    28.09.2024

    Xiaomi 15 на базі чіпа Snapdragon 8 Elite вийде 23 жовтня

    Компанія Xiaomi оголосила дату презентації свого нового флагманського смартфона — Xiaomi 15. Пристрій, який буде…

    28.09.2024

    ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нікому не цікавим

    Глава компанії Rabbit, Джессі Лю, повідомив про те, що фірмовий ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нецікавим…

    28.09.2024

    Окуляри Apple Vision Pro отримають потужний чип M5 і підтримку ШІ

    Окуляри Apple Vision Pro мають потужний чіп M5 і підтримку штучного інтелекту. Компанія Apple розпочала…

    28.09.2024

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту, дотримуючись успішного старту останнього ремейку від…

    28.09.2024