iOS 18 дозволить знімати просторове відео на iPhone за допомогою сторонніх додатків

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Смартфони iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, працюючи під управлінням iOS 17.2 або новіших версій, можуть записувати просторове відео для відтворення на гарнітурі Apple Vision Pro. Наразі ця функція підтримується лише в фірмовому додатку “Камера” від Apple. Починаючи з iOS 18, сторонні додатки з App Store також зможуть запропонувати підтримку цієї функції.

Реклама

На заході WWDC 2024 минулого тижня Apple оголосила про випуск API, який дозволяє розробникам додати функцію запису просторового відео до своїх додатків. За словами Apple, новий API вже сумісний з існуючими програмними фреймворками для камер, що спрощує його інтеграцію.

У горизонтальній орієнтації основна та надширококутна камери iPhone 15 Pro поєднуються для запису просторового відео. Очікується, що з виходом смартфонів серії iPhone 16 підтримку цієї функції отримають не лише флагманські iPhone 16 Pro та Pro Max, але й моделі iPhone 16 та iPhone 16 Plus, оскільки їхні камери, за чутками, також будуть розташовані вертикально.

Для перегляду просторового відео потрібна гарнітура Vision Pro, тому що при виконанні такого контенту на екрані iPhone він відображається у звичайному двовимірному форматі.

Операційна система iOS 18 проходить стадію бета-тестування. Повноцінний випуск нової ОС очікується у вересні.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ