iPhone на iOS 18 отримають приріст продуктивності на 25%

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Останні моделі iPhone стають продуктивнішими після оновлення до iOS 18, з’ясували журналісти 9To5Mac. Вся справа в нейронному движку Neural Engine, який спав, коли на смартфоні була встановлена ​​iOS 17.

Реклама

Фахівці оновили iPhone 15 Pro Max до iOS 18 та протестували його за допомогою бенчмарка Geekbench. Результати показали, що продуктивність нейронного двигуна Neural Engine у ​​чіпі Apple A17 Pro зросла на 25% і становила 7816 балів. Для порівняння, під час аналогічного тестування на iOS 17.5.1 цей самий смартфон показував результат менше 6000 балів.

Нагадаємо, що iOS 18 є першою операційною системою Apple, у якій додані функції штучного інтелекту, пов’язані з чат-ботом ChatGPT і нейромережевою моделлю Apple Intelligence. Усі обчислення, пов’язані зі штучним інтелектом в iPhone, виконує спеціальний двигун Neural Engine, що є частиною процесорів Apple серії A. Вперше Neural Engine з’явився в чіпі A11 для iPhone X і використовувався для Face ID.

На сьогоднішній день Neural Engine відповідає не лише за технологію розблокування обличчям, а й за всі ШІ-функції в iOS 18 та майбутніх версіях операційної системи. Зазначимо, що технологія Apple Intelligence підтримується лише останніми моделями айфонів, починаючи з iPhone 15 Pro та 15 Pro Max. Саме в цих смартфонах продуктивність Neural Engine була збільшена, оскільки його повний потенціал став необхідним для забезпечення стабільної роботи всіх ШІ-опцій.

Простими словами, iPhone 15 Pro і 15 Pro Max завжди продуктивніше на 25%, просто в iOS 17 цю потужність програмно урізали через непотрібність. Наразі необхідність виникла через впровадження AI.

Двигун Neural Engine також стане потужнішим на Mac та iPad з M1 і свіжішими чіпами. Експерти відзначають, що продуктивність старіших моделей iPhone не зросте після встановлення iOS 18, оскільки вони не підтримують Apple Intelligence.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: