Huawei планує ввести комісії всередині додатків у своїй операційній системі HarmonyOS

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

За інформацією видання Bloomberg, компанія Huawei Technologies Co. розглядає можливість введення комісій за внутрішні покупки в своїй мобільній операційній системі HarmonyOS, підкреслюючи свою готовність конкурувати з Apple Inc. на світовому ринку смартфонів.

Реклама

Джерела повідомляють, що Huawei планує встановити комісію на покупки всередині додатків нижче стандартної ставки в 30%, яку застосовують Apple і Google. Це пов’язано з тим, що Huawei деякий час утримувала HarmonyOS безкоштовною для залучення розробників і видавців.

Для ігор, що є основним джерелом доходів магазинів додатків, Huawei веде переговори з розробниками щодо комісії близько 20%. Джерела залишаються анонімними, оскільки ця інформація є конфіденційною. Водночас конкуруючі магазини додатків на базі Android у Китаї, такі як Xiaomi Corp., стягують до 50% за внутрішньоігрові покупки. Джерела також зазначають, що плани Huawei можуть змінитися, і остаточне рішення ще не прийнято.

Зміни, внесені Huawei, свідчать, що компанія вважає себе досить впевненою у своїй аудиторії та розробниках, щоб почати стягувати платежі. Після санкцій США компанія переклала свої гаджети на HarmonyOS.

Очікувані нові комісії зроблять екосистему Huawei HarmonyOS доступнішою порівняно з конкурентами. Компанія повинна переконати як користувачів, так і виробників додатків вибирати їхню операційну систему. Незважаючи на деякі проблеми, Huawei все ж таки займає сильне становище на китайському ринку.

Успіх Huawei на ринку смартфонів 5G стає все помітнішим після випуску Mate 60 Pro з передовим чіпом власного виробництва. Чистий прибуток компанії виріс на 564% у першому кварталі, що дозволяє їй відбирати частку ринку у Apple та інших виробників. За даними Counterpoint Research, HarmonyOS обігнала iOS за часткою ринку в Китаї з січня до березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: