Android отримає нову функцію біометричного захисту від шкідливих програм

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Автори порталу Android Authority виявили в коді тестового складання клієнта Google Play нову функцію безпеки, яка невдовзі може з’явитися на Android-смартфонах. Вона спрямована на захист користувачів від встановлення шкідливих програм під час передачі телефону іншій людині.

Реклама

Якщо на Android спробувати встановити APK-файл, система запропонує просканувати його на безпеку для користувача і смартфона. Хоча перевірку можна обійти, вибравши опцію «Встановити у будь-якому випадку», ця функція знижує ризик встановлення шкідливого додатку зловмисником, який отримав доступ до розблокованого смартфона без відома його власника.

Знайдена в тестовій збірці Google Play функція вирішує цю проблему так: при відмові від перевірки мобільного софту для продовження встановлення смартфон вимагатиме відсканувати відбиток пальця користувача або ввести PIN-код для розблокування пристрою. Це дозволить йому «переконатися» у тому, що додаток встановлює саме його власник. Коли ця функція стане загальнодоступною, інформації поки що немає.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ