Послуга пересилання СМС через супутник в iOS 18 буде платною

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Два роки тому, одночасно з випуском iPhone 14, Apple впровадила можливість надсилання текстових повідомлень через супутникову мережу у віддалених районах. Спочатку ця функція була доступна лише для екстрених служб і надавалася клієнтам безкоштовно протягом перших двох років. Наразі компанія готується зробити цю послугу платною, але як компенсацію запропонує можливість обміну повідомленнями також із приватними адресатами.

Реклама

Принаймні такої думки дотримується відомий колумніст Bloomberg Марк Гурман (Mark Gurman). Як уже зазначалося , операційна система iOS подарує користувачам iPhone можливість надсилати текстові повідомлення через супутникові мережі не тільки в екстрених випадках, але й просто за відсутності альтернативних каналів зв’язку для повсякденного обміну інформацією.

На думку Гурмана, дана можливість супроводжуватиме запровадження плати за передачу будь-яких текстових повідомлень через супутникову мережу, включаючи і «сигнали лиха» для екстрених служб. Клієнтам Apple психологічно було б складніше розлучатися з грошима за можливість скористатися супутниковим зв’язком лише рідкісних критичних ситуаціях. Якщо ж такий канал зв’язку буде повсякденним, то платити за його наявність погодяться багато любителів подорожей. Через кілька років, як вважає Гурман, Apple домовиться з операторами супутникового зв’язку та про можливість реалізації голосових викликів через iPhone. Принаймні така послуга могла б стати додатковим фактором залучення покупців до цих пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: