Функції iOS 18 стануть доступні для старих моделей iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Серед пристроїв, які отримають iOS 18, є дуже старі моделі, такі як iPhone XS та XR. Хоча Apple підтримує старі моделі, як і щороку, не всі функції нової версії iOS будуть доступні на всіх iPhone. Наприклад, цього року функції штучного інтелекту під назвою Apple Intelligence будуть доступні лише на iPhone 15 Pro та 15 Pro Max. Проте для тих, хто не планує оновлюватися до нових моделей iPhone, iOS 18 принесе кілька приємних нововведень.

Реклама

В оновленні iOS 18 Apple дозволяє впорядковувати програми на головному екрані таким чином, щоб ваші шпалери виділялися більше. Іконки програм більше не обов’язково розташовувати з боків екрану – їх можна перемістити в центр для ще більшої персоналізації оформлення. Ви також можете включити новий темний режим для іконок програм, встановити різні кольори і навіть приховати назви програм, створюючи мінімалістичний вигляд.

Для тих, хто використовує iMessage для обміну повідомленнями, iOS 18 пропонує цікаві нововведення. Ви можете налаштувати надсилання повідомлень на зручний для вас час. Можна прикрасити повідомлення новими форматами, такими як підкреслення, закреслення та нові анімаційні ефекти. Ви можете реагувати на повідомлення за допомогою будь-яких емодзі. В iOS 18 у програмі “Повідомлення” також з’явилася підтримка RCS.

Також в iOS 18 знято обмеження кастомізації Центру управління. Тепер можна додавати додаткові функції, змінювати розмір віджетів і перетворювати Центр керування на кілька сторінок прямо з екрана Центру керування. Також можна змінити віджети центру керування на екрані блокування.

iOS 18 нарешті дозволяє приховувати програми з фотографіями, повідомленнями, банківськими даними та іншою конфіденційною інформацією. Ви можете додати захист Face ID або паролем під час запуску програм. Крім того, тепер ви можете приховати будь-яку програму. Приховані програми додаються до прихованої папки в бібліотеці додатків, і ви не зможете побачити їх вміст без автентифікації Face ID.

А якщо ви інсталювали оновлення iOS 18, вам більше не потрібен менеджер паролів. iOS 18 класифікує паролі, коди перевірки, пропуски та інші важливі облікові дані та об’єднує їх у програмі “Паролі”. За промовчанням програма “Паролі” вимагає входу через Face ID.

Функції iOS 18, недоступні на старих моделях iPhone:

  • Обмін повідомленнями через супутник (iPhone 14 та вище).
  • Відстеження руху очей (iPhone 12 та новіші моделі).
  • Перетворення голосових записів на текст (iPhone 12 і новіші моделі).
  • Музичні дотики (iPhone 12 та пізніші моделі).
  • Apple Intelligence (iPhone 15 Pro та вище).

Бета-версію iOS 18 було випущено для розробників. Публічна бета-версія iOS 18 очікується у липні, а фінальна версія – у вересні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: