Названо функції iOS 18 які запозичені з Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

iOS 18 стала бажаним і очікуваним оновленням для всіх користувачів Apple. Фанати й звичайні користувачі чекали на “ковток свіжого повітря” у дизайні, функціональності та ШІ-можливостях. І загалом вони дочекалися цього. Однак, багато нововведень компанія Apple запозичила з Android, деякі навіть повністю. Подробиці про те, які функції iOS 18 були запозичені з “зеленого робота”, читайте у цьому матеріалі.

Реклама

Нові значки на робочому столі

За кілька років купертинівці добряче прокачали робочий стіл. З’явилися віджети, піктограми програми стали більш функціональними. Але глобально iOS сильно відставала від Android, де була повна свобода дій. Але цього року все змінилося. iOS 18 одержала розширені можливості кастомізації робочого столу. Очевидно, не всім це нововведення прийде до душі.

iOS стала схожа на Android у прямому розумінні слова . Оновлений інтерфейс у нюансах повторює Material You від Google. iOS 18 дозволяє змінювати колір значків, насправді, як завгодно. Несмак і химерність увійшли в чат. Значки можна залишити як є, можна зробити темними, а можна пофарбувати у колір шпалер, наприклад. Варіацій маса, хоч і багато з них не дуже, як на мене.

Також iOS 18 дозволяє розміщувати іконки програм та віджети у будь-яких місцях робочого столу . Це нововведення корисніше і безперечно стане в нагоді тим, у кого великий екран і необхідно змістити елементи нижче. Чи варто додатково згадувати, що Android це було завжди.

Новий центр управління

Центр управління в iOS не отримував редизайну з 2017 року. І ось тепер це він став помітно кращим і більш схожим на Android. Центр керування в iOS 18 можна дуже гнучко налаштувати . Крім стандартних програм, туди можна буде помістити будь-які сторонні ярлики, які дадуть розробники софту.

Елементи стали круглими, що нагадує Hyper OS. Також центр управління отримав окремі кластери налаштувань. Є основна область, а є інші екрани, куди можна запхати будь-що інше. Або відкривати меню керування лише зв’язком, наприклад, або лише розумним будинком.

Запис розмов

Запис розмов тривалий час був ексклюзивною фішкою Android-смартфонів. Однак кілька років тому Google підтягнув гайки і тепер цю функцію можуть впроваджувати лише виробники пристроїв. Через це в деяких оболонках просто немає можливості записати розмову. А до iOS 18 додали і цю довгоочікувану функцію.

У першій беті її немає, але обіцяють додати пізніше. Запис розмов входить до ІІ-фішки Apple Intelligence . Завдяки чому можна буде не лише записати розмову, а й зробити її транскрибацію. Samsung у Galaxy S24 показав щось схоже ще у січні. А вже просто запис розмов, незважаючи на палиці в колеса від Google, здебільшого був в Android завжди.

Видалення об’єктів на фото

Ще одне нововведення iOS 18, яке є в Android-смартфонах, – видалення об’єктів на фото. Сама по собі функція є в сторонніх програмах вже багато років тому. Але реалізація з урахуванням ШІ виникла нещодавно. Magic Eraser від Google з’явився у 2021 році. На даний момент видалення об’єктів на фото є у Google Pixel, Samsung Galaxy, Vivo/Oppo, Xiaomi. Тепер ця фішка є і в iOS.

Приховування додатків

Пристрої Android від таких компаній, як Samsung, OnePlus, Xiaomi та інших, дозволяють користувачам приховувати свої програми, в результаті до них не можна отримати доступ без форми автентифікації. Найчастіше це пароль та/або сканування відбитка пальців. Наприклад, Samsung дозволяє створити безпечну папку, яка може приховати програми за біометричним щитом. А OnePlus дозволяє блокувати програми без необхідності розміщувати їх в окремій папці.

Тепер щось схоже є і в iOS. Будь-яку програму можна приховати у спеціальній папці, доступ до якої здійснюється за допомогою пароля або Face ID. Так само можна заблокувати вхід додаток. Після цього включити програму можна буде лише після автентифікації.

Ігровий режим

Ігровий режим також є новою функцією, яка з’явиться в iOS 18. Він спрямований на мінімізацію iPhone фонової активності. Крім того, фішкою цього режиму стане мінімальна затримка під час гри в парі з навушниками AirPods. Ймовірно, час відгуку від Bluetooth-контролерів також має скоротитись.

Вбудований ігровий режим вперше з’явився на пристроях з Android 12. Тільки на “зеленому роботі” він помітно функціональніший. З його допомогою можна записати екран, увімкнути режим “не турбувати”, а також відстежувати кількість кадрів за секунду та навантаження на процесор. Тепер щось схоже, але у більш спрощеному вигляді є і для яблучних користувачів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: