Складаний iPhone здивує фанатів незвичайним екраном

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Більшість сучасних складних телефонів мають конструкцію, що складається всередину, як, наприклад, Samsung Galaxy Z Fold 5. Однак аналітик Джефф Пу припускає, що Apple може обрати інший підхід для свого першого складного iPhone. За даними Gizmochina, майбутній iPhone Fold, як його називають у мережі, буде оснащений 7,9-дюймовим OLED-дисплеєм, який складатиметься назовні, подібно до моделі Huawei Mate Xs 2.

Реклама

Huawei була однією з перших компаній, що випустили доладний телефон з інноваційним закругленим дисплеєм. Проте з того часу компанія змінила дизайн складних пристроїв на книжковий формат із двома дисплеями — один на «обкладинці» та один усередині. Зміна, ймовірно, пов’язана з побоюваннями щодо довговічності екрану, оскільки зовнішній дисплей не буде захищений у складеному стані. Це означає, що користувачам доведеться поводитися з такими пристроями з особливою обережністю.

Тим не менш, конструкція складання назовні має свої переваги. Оскільки для неї потрібна лише одна велика панель, яка може використовуватися як у складеному, так і розгорнутому стані, пристрій стає тоншим і легшим. А ще немає потреби встановлювати в ньому другий дисплей. 

Реклама

Конструкція, що складається назовні, надає телефону витонченого вигляду і дозволяє використовувати основну камеру навіть для селфі, незалежно від того, складено пристрій чи ні.

Аналітик Пу припускає, що запуск iPhone Fold відбудеться в 2026 році, приблизно в той же час, що і iPhone 18. Крім складаного айфона, очікується випуск MacBook зі складним дисплеєм. Пристрій матиме 20,3-дюймовий дисплей. За словами одних інсайдерів, його масове виробництво може бути запущене до кінця 2025 року. Інші кажуть, що це станеться не раніше ніж 2027 року.

Тим часом стартувала конференція WWDC 2024, на якій Apple традиційно представила апаратні та програмні новинки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ