Нова функція iPhone: запис та розшифрування дзвінків

Час читання: < 1 хв.
Нова функція iPhone: запис та розшифрування дзвінків

Однією з головних тем обговорень в мережі стали нові функції, доступні з випуском iOS 18 для iPhone. Ця операційна система була представлена на конференції WWDC 2024 10 червня. Однією з ключових оновлень стала можливість записувати телефонні дзвінки та автоматично переводити їх у текст за допомогою програми “Телефон” на iPhone, яка отримала значні покращення.

Реклама

Тепер під час здійснення стільникового виклику користувач зможе записувати розмову. Для цього потрібно буде натиснути відповідну кнопку, яка знаходиться серед кнопок «Гучний зв’язок», «Клавіші» або «Вимкнути звук». Як тільки ви розпочнете запис, співрозмовник почує звуковий сигнал із попередженням про те, що розмова записується. Так Apple уникає міжнародних законів, згідно з якими забороняється прослуховувати та записувати телефонні розмови без попереднього повідомлення та згоди.

Зараз читають  Представлені якісні рендери Samsung Galaxy S24 FE

Збережений запис дзвінка зберігатиметься у додатку «Нотатки». Там її можна буде повторно прослухати чи прочитати. Вбудована в iOS 18 нейромережа Apple Intelligence переведе аудіо в текст, а також становитиме короткий переказ діалогу.

Функція запису телефонних розмов на iPhone c iOS 18 має кілька нюансів:

  1. Функція підтримує тільки англійську, іспанську, німецьку, французьку, японську, китайську, португальську та кантонську мови;
  2. Опція буде доступна на пристроях, що підтримують Apple Intelligence (iPhone 15 Pro та новіші моделі);
  3. Нововведення працюватиме не в усіх країнах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.