Нова ШІ-функція Apple Intelligence буде недоступна на деяких пристроях

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Однією з головних подій WWDC цього року став анонс Apple Intelligence — нового пакету інструментів штучного інтелекту для iPhone, iPad і Mac. Однак, незважаючи на оновлення до версії iOS 18, не всі пристрої підтримуватимуть Apple Intelligence.

Реклама

Apple Intelligence дозволить користувачам здійснювати перефразування тексту, узагальнення повідомлень або листів, а також генерацію зображень та емодзі. Помічниця Siri також отримає значне поліпшення завдяки інтеграції технологій ШІ — вона зможе розуміти контекст того, що показано на екрані пристрою, і надавати розширені можливості управління різними аспектами його роботи.

Імовірно, Apple використовуватиме як локальну обробку на пристрої, так і хмарні обчислення для реалізації функцій Apple Intelligence. Крім того, компанія уклала партнерство з інтеграції популярного чат-боту ChatGPT у Siri.

Однак не всі користувачі зможуть скористатися перевагами нової ШІ-функції через обмеження апаратного забезпечення навіть після оновлення до iOS 18, iPadOS 18 або macOS 15. Оскільки деякі функції ШІ вимагають локальної обробки даних, то для їхньої роботи необхідне наступне апаратне забезпечення:

  • iPhone на базі чіпа A17 Pro чи новіший;
  • iPad на базі чіпа M1 або новіший;
  • Mac комп’ютери з чіпами Apple Silicon M1 чи новіші.

Таким чином, на даний момент лише власники iPhone 15 Pro та 15 Pro Max зможуть скористатися перевагами Apple Intelligence після оновлення програмного забезпечення. Очікується, що функції ІІ також підтримуватимуться всіма майбутніми моделями iPhone 16. Повний список пристроїв, у тому числі з чіпом M1, Apple опублікувала на своєму веб-сайті.

Перші бета-версії iOS 18 та macOS 15 вже доступні для розробників програм. Публічні бета-версії з’являться наступного місяця, а повноцінний реліз оновлень заплановано на осінь 2024 року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: