Представлено iOS 18: нові функції та зміни від Apple

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Сьогодні, 10 липня, під час WWDC 2024 було оголошено про випуск нової версії операційної системи – iOS 18. Розглянемо, які нововведення були внесені у цю прошивку.

Реклама

Спекуляції підтвердилися: іконки програм на головному екрані тепер можна організувати за власним бажанням. Користувачам надано можливість налаштовувати розташування своїх іконок відповідно до їх вподобань. Також у новій версії iOS 18 доступна можливість вибору темної теми або кастомізації колірної схеми на свій смак.

Ключовим анонсом першого дня стала iOS 18 — операційна система, розрахована на моделі серії iPhone 16, що ще не представлені, та інші підтримувані гаджети. iOS 18 принесе новий зовнішній вигляд робочого столу та Пункту управління. Apple дозволила розміщувати іконки додатків та віджети у будь-якому порядку і навіть із пробілами. Крім того, з’явилася опція змінювати кольори значків для кращої персоналізації пристрою.

А так виглядає новий Пункт управління:

iOS 18 запропонує нову функцію безпеки, яка дозволить блокувати окремі програми за допомогою Face ID. Самі програми в iOS 18 також змінилися. У «Повідомленнях» з’явилася можливість ставити нові реакції та надсилати відкладені повідомлення. Крім того, з’явилася опція форматування тексту та нові текстові ефекти, які можна накладати на будь-яку частину повідомлення. Айфони з iOS 18 також навчилися надсилати повідомлення через супутник.

Ще айфони з iOS 18 навчилися надсилати повідомлення через супутник.

Програму «Пошта» теж оновили. У ньому з’явився автоматичний розподіл листів за категоріями, включаючи «Основні», «Транзакції», «Оновлення» та «Акції». Крім того, система навчилася узагальнювати великі пласти текстового контенту.

Крім цього, Apple анонсувала нову функцію Tap to Cash, яка дозволяє відправляти готівку, тримаючи телефони один перед одним. Зручна фіча, але в Росії не працюватиме.

Зміни також пережили програми «Фото», що отримала фільтр по скріншотах, людях та місцях, та «Карти».

Фінальна версія iOS 18 стане доступна широкому загалу восени, коли випустять моделі серії iPhone 16. До цього часу скористатися новими опціями ОС зможуть бета-тестувальники. Нижче наведено всі ключові опції нової версії ОС:

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ