iOS 18 може змінити спосіб використання вашого iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Схоже, що довгоочікувана модернізація Siri нарешті буде представлена на WWDC трохи більше ніж через тиждень. Цифровий помічник буде використовувати штучний інтелект у всіх його аспектах. За даними Bloomberg, заплановані оновлення Siri від Apple будуть глибоко інтегровані з функціями пристрою на рівні ОС, а також з встановленими програмами.

Реклама

“Нова система дозволить Siri вперше взяти під контроль всі функції всередині додатків”, – йдеться у звіті. Найбільш помітною можливістю стане те, що для взаємодії з додатками Siri будуть потрібні лише голосові підказки. Це стане можливим завдяки суттєвій зміні архітектури штучного інтелекту, що забезпечує її роботу, та передачі управління великим мовним моделям, подібно до того, як Gemini або ChatGPT використовують свої навички на основі таких моделей.

Як повідомляється, Siri може керувати програмами для iPhone і iPad, і в цьому Siri сильно відстає від Google Assistant на телефонах Android. Siri нового покоління дозволить користувачам відкривати документи, переміщати нотатки по різних папках, надсилати електронною поштою веб-посилання або переходити до певного випуску в Apple News.

Спочатку Siri прийматиме одиночні команди природною мовою за раз, але надалі Apple дозволить їй обробляти і ланцюжки багатокрокових голосових підказок. Це одне з найбільших удосконалень, яке зробить взаємодію з Siri більш корисним. Google Assistant вже дозволяє виконувати такі ланцюжки голосових запитів, наприклад «Гей, Google, приглуши світло та увімкни музику».

У випадку з Siri вона зможе виконувати такі завдання, як редагування фотографій та надсилання їх контакту або підведення підсумків нотатки та надсилання її електронною поштою за допомогою однієї голосової команди. Деякі із запланованих поліпшень Siri впроваджуватимуться поетапно, а не з’являться всі відразу.

Siri керуватиме шоу по одній голосовій команді за раз

За прикладом Copilot і Gemini від Microsoft, Siri також підбиватиме підсумки за статтями за допомогою голосових підказок. “Нова система піде далі, використовуючи штучний інтелект для аналізу того, що люди роблять на своїх пристроях, і автоматичного включення функцій, керованих Siri”, – йдеться у звіті Bloomberg.

Спочатку інтеграція Siri буде обмежена власними додатками Apple, але компанія вже підготувала інфраструктуру для того, щоб розробники могли інтегрувати «розумну» Siri у свої власні додатки. Як саме оновлення ІІ впишуться в цю картину, ми дізнаємось на WWDC 2024 найближчими днями.

У iOS 18 у Apple заплановані більш значні покращення ІІ на системному рівні, ніж просто переосмислення Siri. Примітно, що основну частину обробки ІІ компанія покладе на кремній iPhone, і лише її незначна частина буде перенесена в хмару.

Google рекламує обробку даних на пристрої, дозволяючи моделі Gemini Nano працювати на кремнії Tensor всередині телефонів серії Google Pixel 8 для таких завдань, як узагальнення, транскрипція та розумна відповідь. Судячи з усього, нові трюки Apple зі штучним інтелектом не надто далеко відходитимуть від того, що Google продемонструвала для телефонів на базі Android.

Ще одне помітне оновлення, яке розробила Apple, пов’язане із повідомленнями, чого ми досі не бачили. Використовуючи штучний інтелект, компанія має намір запропонувати узагальнений огляд повідомлень. Це стосується не тільки повідомлень про програми, дзвінки та повідомлення, а й документів, новинних сповіщень, статей та веб-сторінок з різними медіаформатами.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ