Google анонсувала 7 великих оновлень для Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Якщо у вас є телефон або планшет на базі Android або годинник на Wear OS, вам варто піднятися та звернути увагу. Google тільки-но оголосила про швидкий запуск цілої низки нових функцій, і в них є багато цікавого – від оновлень Google Messages до покращення роботи з точками доступу.

Реклама

На початку цього року було помічено, що Google тестує нову функцію редагування для своєї програми Google Messages, що працює на базі RCS. Нарешті, вона з’явилася в додатку з останнім оновленням для Android.

Після надсилання повідомлення, яке потребує виправлення, достатньо вибрати його, а потім натиснути кнопку редагування (значок олівця) у верхній частині, щоб внести правки. Новий трюк наводить Google Повідомлення до паритету з iMessage, який вже давно пропонує редагування повідомлень, а наприкінці цього року буде впроваджено протокол RCS.

Google також нарешті оптимізував процес створення та прив’язування точок доступу. Для таких людей, як я, які працюють із мобільними точками доступу цілими днями, це дуже потрібний крок у правильному напрямку. “Миттєва точка доступу” – так Google називає вдосконалену систему.

Коли функція набуде широкого поширення, користувачам більше не доведеться вводити пароль або сканувати QR-коди. Аналогічно, під час аудіо- та відеодзвінків Google Meet користувачі зможуть легко переміщати дзвінки між пристроями на базі Android або підключеними до браузеру пристроями.

Google запускає ці дві функції під гаслом “крос-девайсні сервіси”. Як і очікувалося, вони працюватимуть так само, як це зараз реалізовано компанією Apple на всіх своїх пристроях – з прив’язкою до універсального облікового запису. У цьому випадку достатньо переконатися, що один і той же обліковий запис Google зареєстрований на всіх ваших пристроях, і все готове.

Ще одне оновлення якості життя, яке з’явиться в екосистемі Google – підтримка автономних віджетів на домашньому екрані для управління розумною побутовою технікою. На даний момент ця функція знаходиться на стадії попереднього тестування та буде випущена у вигляді віджету Google Home Favorites.

Ідея полягає в тому, щоб позбавити вас необхідності входити в Google Home для виконання таких простих дій, як вимикання світла або зниження температури термостата. Аналогічно плитка та ускладнення «Вибране» Google Home переходить і в Wear OS, дозволяючи користувачам виконувати ті ж дії зі смарт-годин на зап’ястя.

Для користувачів зі США та Німеччини Wear OS інтегрує PayPal до програми Google Wallet, дозволяючи користувачам здійснювати безконтактні платежі за допомогою свого смарт-годинника. Samsung вже давно пропонує подібний трюк на своєму смарт-годиннику Galaxy.

Є інші невеликі нововведення. Google додає нові комбінації для своєї чудової кухні Emoji Kitchen, де ви можете комбінувати кілька емодзі, щоб отримати новий чарівний (або проклятий) витвір. Два нових емодзи, що з’явилися на «Кухні», – це диско-куля та навушники.

Нарешті, цифрові автомобільні ключі тепер доступні для обраних автомобілів MINI і скоро будуть поширені на деякі автомобілі Polestar і Mercedes-Benz.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ