iOS 18 впроваджує можливість блокувати програми за допомогою Face ID

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

iOS 18 запропонує нову функцію безпеки, яка дозволить користувачам блокувати окремі програми. Про це пише MacRumors  з посиланням на численні джерела, знайомі з цим питанням.

Реклама

Нова функція дасть користувачам можливість заблокувати вбудовані програми iPhone, такі як “Пошта”, “Повідомлення”, “Нотатки”, “Фото”, Safari, “Налаштування” та інші, забезпечуючи додатковий рівень конфіденційності та безпеки. Для розблокування програми знадобиться автентифікація Face ID, і цілком імовірно, що ця функція також працюватиме з Touch ID або стандартним паролем iPhone.

Повідомляється, що поки невідомо, чи буде нововведення працювати зі сторонніми програмами, завантаженими з App Store.

Apple дозволяє блокувати певний контент за допомогою Face ID, Touch ID або пароля. Наприклад, можна заблокувати перегляд контенту у програмі «Нотатки» та фотографії в альбомах «Нещодавно видалені» та «Приховані» у «Фото». Нова функція iOS 18 розвиває цю опцію і йде ще далі, дозволяючи повністю блокувати окремі програми, навіть якщо сам iPhone вже був розблокований раніше.

Як пише джерело, блокувати доступ до програм за допомогою методів «Екранного часу» або «Ярликів» в iOS 18 більше не знадобиться.

Очікується, що Apple представить iOS 18 під час свого виступу на WWDC 2024. Нагадаємо: Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) – всесвітня конференція для розробників на платформах Apple. Вона проводиться щорічно у Каліфорнії. Цьогорічний захід стартує 10 червня і триватиме до 14 червня.

Зверніть увагу: перша бета-версія iOS 18, швидше за все, буде доступна членам програми розробників Apple відразу після основної доповіді, але широке поширення оновлення має отримати лише у вересні після анонсу нової серії iPhone 16.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ