Apple вперше оголосила терміни підтримки iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Apple завжди була відома тим, що пропонувала розширену підтримку програмного забезпечення для своїх iPhone, хоча ніколи не давала офіційних обіцянок з приводу конкретної кількості років. Це відрізняється від ситуації з Android, де більшість виробників пристроїв дають обіцянки про підтримку програмного забезпечення. Що ж, ситуація змінилася.

Реклама

Треба сказати, що Google і Samsung нині лідирують у цій галузі, взявши на себе зобов’язання щодо семирічної підтримки своїх флагманських пристроїв. І, судячи з опублікованих даних, Apple не дотягує до цієї цифри – п’ять років для iPhone, тож вона не зовсім лідирує в цьому питанні.

Нещодавно у Великій Британії було введено нові правила, що змушують Apple оголосити мінімальний термін підтримки лінійки iPhone 15. Було підтверджено, що варіант Pro Max підтримуватиметься щонайменше п’ять років (і цілком логічно, що інші наслідуватимуть цей приклад). Хоча це на два роки менше, ніж у основних конкурентів на Android, важливо відзначити, що це мінімум, гарантований Apple. У компанії є досвід продовження підтримки після цього початкового періоду, про що свідчить iPhone 6s, який отримував оновлення програмного забезпечення протягом шести років після свого запуску в 2015 році.

Стратегія Apple спрямована на надання гарантованої мінімальної підтримки та часте перевищення цих зобов’язань. Це, а також тривалий час роботи пристроїв, сприяє підвищенню цінності та довговічності бренду. Але насправді після закінчення п’яти років компанія з Купертіно може приймати будь-які рішення щодо оновлень.

У світі Android обіцянки підтримки значно відрізняються у різних виробників. У той час як Google і Samsung лідирують із сімома роками, інші пропонують набагато коротші терміни. Такий розкид може призвести до того, що споживачі не будуть впевнені в довговічності своїх пристроїв.

Оновлення програмного забезпечення мають вирішальне значення для терміну служби мобільного пристрою. Вони надають доступ до нових функцій, покращують продуктивність і, що особливо важливо, виправляють помилки безпеки, захищаючи від вразливостей і загроз, що виникають. Розширена підтримка програмного забезпечення забезпечує безпеку користувачів. Тому під час купівлі смартфона цей фактор відіграє не останню роль.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ