Apple може зробити частину ШІ-функцій iOS 18 платними

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Напередодні швидкого початку Всесвітньої конференції розробників Apple WWDC 2024 журналіст Марк Гурман з Bloomberg розкрив найбільш розчаровуючу частину iOS 18. За його словами, деякі функції генеративного штучного інтелекту в iOS 18 будуть доступні за передплатою.

Реклама

Поки незрозуміло, скільки коштуватиме доступ до цих фіч, але, найімовірніше, на старті Apple дозволить користуватися ними безкоштовно. Щось подібне компанія вже реалізувала у функції супутникового зв’язку для виклику служб екстреної допомоги. Поки що ці послуги надаються безкоштовно в деяких країнах, але вже скоро Apple почне тарифікувати їх.

Очікується, що Apple оголосить про партнерство з Open AI на WWDC. Саме ChatGPT буде використовуватися в більшості нейрофункцій iOS 18. За словами Гурмана, керівництво компанії стурбоване можливим репутаційним збитком від поведінки чат-бота. Це також виступає однією з причин, чому Apple надаватиме частину функцій як додаткову послугу. Так компанія зможе дистанціюватися від усяких ризиків, а користувачі самостійно обрати – потрібні їм нейромережеві технології чи ні.

Тепер залишилося дочекатися 10 червня, щоб дізнатися, які саме функції з’являться в iOS 18.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ