Смартфони

Xiaomi планує оновлювати флагмани 6 років

Share
Час читання: 3 хв.

За словами інсайдерів, до кінця року понад 120 смартфонів Xiaomi будуть оновлені до нової операційної системи Hyper OS. Цікаво, що прошивка вже почала надходити на досить старі пристрої, але вона продовжуватиме поширюватися ще кілька місяців. Схоже, провідні інженери китайської компанії вже замислюються про те, якою буде наступна версія операційної системи, тому що в мережі з’являються дуже цікаві подробиці. Перш за все, потрібно розібратися в деяких деталях, які можуть здатися незрозумілими логіці Xiaomi.

Отже, китайська компанія випускає кілька різних серій, кожна з яких має власний підхід до виходу оновлень. Найкраще йдуть справи з флагманами, які мають максимальний життєвий цикл. Ще недавно подібні апарати могли отримувати 3 операційні системи, але віднедавна спостерігаються деякі зміни, до яких ми повернемося пізніше. Так звані субфлагмани, які мають ті чи інші компроміси, багато в чому мають схожий життєвий цикл із найдорожчими пристроями, але часто завершують життєвий цикл на рік раніше, ніж хотілося б. Середняки отримують 2-3 роки повноцінної підтримки, ну а бюджетні телефони можуть розраховувати лише на вихід наступної версії операційної системи.

Якщо вірити оновленим даним, то політику розсилки оновлень було суттєво переглянуто в рамках виходу HyperOS. Тепер флагмани претендують на отримання 4 нових версій операційної системи і додаткові 2 роки розсилки оновлень безпеки. Це майже стільки, скільки дає власникам iPhone компанія Apple. Наприклад, Xiaomi 14 зможе претендувати на Android 15 наприкінці 2024 року і завершить цикл оновлень на Android 18 у 2027 році. Після цього він отримає кілька оновлень безпеки, фінальне з яких прилетить у першій половині 2029 року.

Представник субфлагманів Xiaomi 13T Pro отримає Android 17 у 2028 році та оновлення безпеки у другій половині 2028 року. Таким чином один із найпотужніших телефонів має доволі цікавий вигляд, але все одно поступається флагману за рівнем офіційної підтримки. Ще менш значним життєвий цикл буде у Redmi Note 13 Pro 5G. Тут гарантовано вихід Android 16 у 2027 і завершення підтримки цього ж року. Бюджетний Redmi 13C отримає Android 15 і завершить свій життєвий цикл у 2027 році в рамках довготривалої стратегії оновлень безпеки. Таким чином ми можемо констатувати, що в рамках HyperOS Xiaomi прийняла рішення істотно розширити терміни технічної підтримки для своїх телефонів. Судячи з усього, відмовлятися від Android поки ніхто не планує, ну а наступна версія HyperOS стане ще менше залежати від рішень Google. Китайська компанія збереже сумісність із застосунками під Android завдяки використанню версії AOSP, але впроваджуватиме все більше власного коду.

Отримати більше даних про свій смартфон ви можете за посиланням нижче. Важливо зазначити, що збільшення життєвого циклу – це дійсно хороша інформація. Хакери не дрімають, а зламати старий смартфон набагато простіше, ніж новий. Саме тому у ваших руках має перебувати гаджет, у якому будуть присутні свіжі оновлення безпеки. На жаль, операційна система часто перестає прилітати на смартфон за рік і навіть два до завершення його життєвого циклу, але сам він при цьому залишиться безпечним. Усі озвучені правила діють і на апарати, що вже раніше вийшли. Наприклад, Redmi Note 12 наступного року отримає Android 15, але збереже актуальність за рахунок оновлень безпеки, які будуть приходити до 2027 року. Окремо стоїть серія POCO, але тут занадто багато різних апаратів. Є субфлагмани, що мають тривалий цикл технічної підтримки, тоді як присутні бюджетники, час яких уже зовсім скоро закінчиться.

Експерти рекомендують враховувати змінну життєвого циклу під час вибору смартфона. Якщо ви плануєте зупинити свій вибір на Xiaomi і можете собі дозволити флагман, то краще доплатити до найновішого апарату 14-серії. Якщо грошей не так багато, але хочеться побалувати себе чимось функціональним з якісним екраном і не найдавнішою камерою, то можна придивитися до Xiaomi 13T. Ну а любителям економити залишається серія Redmi Note 13. З точки зору інвестицій Redmi Note 13 Pro виглядає найбільш вигідно, оскільки за свої гроші має максимальний життєвий цикл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Колишній топ-менеджер Apple Філ Шіллер стане спостерігачем у раді директорів OpenAI

    Співробітник Apple і голова App Store Філ Шіллер обійме посаду спостерігача в раді директорів OpenAI.…

    03.07.2024

    LG презентує легкий та міцний ноутбук вагою менше кілограма

    Оновлена версія LG Gram SuperSlim зберегла ключові особливості попередника, такі як міцна конструкція та OLED-дисплей,…

    03.07.2024

    Apple A18 Pro: процесор нового покоління для iPhone 16

    За останніми чутками, Apple планує випустити серію iPhone 16 у вересні, і всі моделі цієї…

    03.07.2024

    Інсайдери: Apple не знижуватиме продуктивність базового iPhone 16

    Портал MacRumors, посилаючись на інсайдерські дані, опублікував звіт про технічні характеристики майбутніх новинок Apple. Звіт…

    03.07.2024

    У Чехії запустили виробництво розвідувальних та ударних дронів для України

    Компанія UAC, що є чесько-українським виробником безпілотних літальних апаратів, розпочала серійне виробництво двох типів дронів…

    03.07.2024

    Нова швейцарська технологія дозволяє українським дронам уникати глушилок

    Швейцарський постачальник Auterion представив нову технологію для безпілотників, яка дозволяє їм уникати радіоелектронної боротьби. Оновлені…

    03.07.2024